OmaSP- otteluraportti: Pisteet mukaan Tampereelta

LASB sysäsi Tampereen KooVee:n yhä synkempään tilanteeseen hakemalla pisteet AutoCenter areenalta numeroin 4 – 7.

Peli itsessään ei noussut historian suurotteluiden joukkoon, niinkuin harvoin nämä arkipelit nousevat, mutta oranssien kannalta se oleellisin, eli 3 pistettä, lähti mukaan.

KooVee tuli ottelun ensimmäisen erään hyvällä ilmeellä ja vei selkeästi peliä ensimmäisen erän puoleen väliin saakka jolloin oranssit kuitenkin siirtyivät Joonatan Surakan maalilla 0 – 1 johtoon. Maalin jälkeen ote siirtyi hienoisesti vieraille mutta KooVee kiri kuitenkin tasoihin 17 minuutin kohdalla ja sai maalista selkeästi hetkellisesti uskoa omaan tekemiseensä. KooVee:n puolustuspelin ongelmat kuitenkin tulivat ilmi melkein heti perään kun LASB, ja erityisesti Matias Pietinen, rankoi kotijoukkuetta kahdesti puolen minuutin sisään maalin edestä ja KooVee pelaajien pää alkoi jo painua. Molempiin maaleihin syötön tarjoili Miikka Pentikäinen.

Toisessa erässä LASBin siirtyessä ylivoimalla jo 1 – 5 johtoon tuntui että peli olisi viimeistään ohitse. KooVee kuitenkin kiri 2 – 5 tilanteeseen ylivoimalla erän puolen välin jälkeen.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli kovalla sykkeellä ja saikin 3 – 5 kavennuksen ihan erän alkuun. Tämän jälkeen KooVee otti pikkuhiljaa enemmän ja enemmän riskiä karvauksessa joka avasi LASBille hyviä vastahyökkaysmahdollisuuksia ja yhden monista tarjoituista vastahyökkäyksistä Vili Näveri käyttkin hyväkseen vieden LASBin jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Viimeisellä vitosella molemmat tekivät vielä maalin joten KooVee:n ensimmäinen kotivoitto tällä kaudella jäi kaukaiseksi haaveeksi.

LASBista on esille nostettava ehdottomasti myös Kaapo Kettunen joka otti etenkin ottelun alussa muutaman paraatitorjunnan joka osaltaan murensi KooVee:n uskoa omaan tekemiseensä.

Päävalmentaja Teemu Variksen mietteitä pelistä:

Ei saatu palloa helposti ylös ja pelistä tuli välillä hiukan sekavaa. Oltiin kuitenkin koko peli sinällään hyvin pelin sisällä ja keskittyminen piti hyvin etenkin puolustuspäässä – siihen oltiin toki valmistauduttukin.

Pääkallon otteluraportti

Lehdistötilaisuus

Ottelun kohokohdat

LASBin seuraava ottelu lauantaina 23.2 Lahti Energia- Areenalle klo 17:00 kun vieraaksi saapuu Nokian KrP