Liigakausi käyntiin lauantaina

LASBin historian neljäs salibandyliigakausi käynnistyy lauantaina Raholan liikuntakeskuksessa nokian KrP:n vieraana. Kahdettatoista liigakauttaan aloittava KrP on toistaiseksi ollut etenkin kotiluolassaan LASBille vaikea vastustaja eikä pisteet ole tähän mennessä vielä ikinä lähteneet lahtelaisten matkaan. Nyt olisi jo aika.

Tämän kauden KrP 

Nokian KrP on ennakoissa arvioitu selkeäksi pudotuspelijoukkueeksi ja kauteen valmistavat harjoitusottelut tukevat osaltaan tätä arviota vaikka ei niiden perusteella kannata liikaa johtopäätöksiä tehdä. Viimekaudella Näätien kaudenaloitus oli sysimusta kun takkiin tuli neljässä ensimmäisessä pelissä. Vaikea uskoa etteikö tästä olisi Nokialla opiksi otettu. Joukkueen kesäharjoittelu on Pääkallon kausiennakon mukaan painottunut erityisesti puolustukseen mutta tuskinpa Näätä isossa kuvassa mitään karvoilleen voi vaan joukkue on tulevallakin kaudella juuri omimmillaan pelin aaltoillessa vapaasti. Tämä tarkoittanee että KrP pelit ovat jatkossakin yleisöystävällisiä tuottaen paljon maalitilanteita ja maaleja molempiin päihin.

KrP siirtomarkkinoilla

Siirtomarkkinoilla KrP oli ’saamapuolella’ ja vahvistui paperilla jonkin verran. Viimekauden paikoin heikohkoa maalivahtipeliä paikkaamaan saatiin Miro Tuomala Happeesta ja samalla ovenavauksella siirtyivät myös hyökkääjät Vili Liponen ja Mikko Immonen samaisesta seurasta. Paikallisvastustaja KooVee:n tipahdettua sarjatasoa alemmas vaihtoivat Samuli Salomaa ja Lauri Alkki KrP:n sinisiin paitoihin. Lähtijöistä nimekkäin lienee sveitsiin suunnannut Valtteri ’Vesanpoika’ Viitakoski.

Tämän kauden LASB

LASB on liigaennakoissa arvioitu nipin-napin pudotuspelien ulkopuolelle jääväksi joukkueeksi. Fakta onkin että viimeisen kolmen liigakauden aikana aina samat kahdeksan joukkuetta (Classic, ErVi, Happee, Indians,KrP, Oilers, SPV, TPS) ovat selvityneet pudotuspeleihin joten jonkinlainen kynnys näiden kahdeksan ja ”muiden joukkueiden” välille on muodostunut.

Tätä kynnystä LASB lähtee tosissaan ylittämään. Päävalmentaja Ilja Pantzarin sanoin

LASBin historian ensimmäinen playoff-paikka on kova tavoite mutta on turha tavoitella sellaista mikä onnistuu jo nyt perus suorituksella. Tavoitteet pitää olla sellaisia että niiden saavuttaminen edellyttää kehittymistä.

Pudotuspelipaikka vaatii erityisesti että otteiden pitää olla tasaisempia kuin aiemmin – huononakin päivänä, joita tulee väistämättä, pitää olla riittävän hyvä että pystyy taistelemaan voitosta.

LASB siirtomarkkinoilla

Siirtomarkkinat olivat LASBin kannalta kaksijakoiset – joukkueen paras pistemies Rasmus Kainulainen suuntasi espooseen (Oilers) ja vei mukanaan aimo annoksen juonikkuutta ja periksiantamattomuutta. Toisaalta vahvistuksia saatiin juuri sinne minne vahvistuksista tarvittiin – Santtu Pohjonen maalilla antaa joukkueelle joka ilta mahdollisuuden taistella voitosta ketä tahansa vastaan ja rightin hyökkääjät Elmo Lavonen ja Tomi Jerkku tuovat selkeästi lisää mahdollisuuksia etenkin kentän viimeiselle kolmannekselle. Myös puolustus on uusitunut jonkin verran ja liukkaasti liikkuva latvialaiskaksikko Ralfs Orste – Jānis Ragovskis tulee varmasti ilahduttamaan lahtelaisyleisöä monena iltana.

LASBin terveystilanne

Pitkäaikaispotilaiden Tuure Ailion ja Joni Puolakan lisäksi joillakin pelaajilla on pienempiä vammoja joiden suhteen edetään päivä kerrallaan mutta melko varmasti ainakin latvian maajoukkueleirillä itseään vähän kolhinut Ralfs Orste on poissa vielä kauden avauksesta.

Millä eväillä voittoon lauantaina

Puhtaasti pelaajalistan perusteella LASB lähtee altavastaajana peliin etenkin kun tiedetään kuinka kova kotijoukkue KrP on, mutta niinkuin urheilussa aina – kaikki on mahdollista. LASBin tämän kauden pelaamista tulee sävyttämään, kenties edelliskausia enemmän, vastustajien vahvuuksien ja heikkouksien tarkempi analysointi ja tämän avulla tehtävät pienet pelitavalliset muutokset vastustajien mukaan. Viimekaudella 8 peliä päättyi 1..2 maalin tappioon ja ainakin osa tälläisistä peleistä on käännettävä voitoksi.

Seuranta

KrP ei valitettavasti tuota lähetyksestä Ruutu+ fanikamera lähetystä joten ainoa tapa seurata peliä on paikanpäällä Raholassa. Ja toki salibandyliiton tulospalvelusta.

 

Päivän veikkaus: LASBin liigakauden ensimmäisen, ja samalla ensimmäisen liigamaalinsa LASBissa, tekee Tomi Jerkku ensimmäisen erän puolivälin tienoilla.