Kuuden pisteen viikonloppu

LASB lähti viikonloppuun tavoitteenaan kaksi voittoa ja kuusi sarjapistettä. Lauantain Steelers voiton jälkeen puolet tavoitteesta oli saavutettu ja sunnuntaisen tikkurilan urheilutalon oli tarkoitus tarjota se toinen puoli.

Ottelun alku ei ollut kuitenkaan ihan odotettu – LASBin pallollisesta hallinnasta huolimatta oli kotijoukkue 3 – 0 johdossa kun peliä oli kymmenen minuuttia pelattu. Tiikerit oli kieltämättä erittäin tehokas niissä paikoissa mitkä sai, useimmiten LASBin pelaajien huolimattomien suoritusten jälkeen. Tässä tilanteessa Ilja Pantzar oli pakotettu ottamaan aikalisä rauhoittaakseen tilanteen. Ja rauhoittuihan se. LASB sai kirittyä tilanteen erätaukoon mennessä 3 – 2 lukemiin eikä Tiikereillä käytännössä ollut juurikaan maalipaikkoja erän loppupuoliskolla.

Sama meininkin jatkui toisessa erässä, oranssit karvasivat syvältä ja Tiikerit olivat jatkuvasti pulassa. 3 – 3 tasoitus tuli Tomi Jerkun lavasta jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälissä Tiikerien tuplapaita Joakim Lund kuitenkin syötti oransseille karvasta kalkkia kun käytännössä siihen mennessä erän ainoasta paikasta vei Tiikerit johtoon erän puolivälissä. Puoliminuuttia ennen erätaukoa koko alkukauden pirteästi pelannut Miikka Pentikäinen tasoitti tilanteen erätauolle 4 – 4:ksi.

LASB siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kun kolmatta oli pelattu kuutisen minuuttia – ykköskenttä pyöritti Tiikerien puolustuksen sekaisin ja Roope Kainulainen sai putata pallon takatolpalta tyhjään maaliin. Ottelun hienoin maali selkeästi. Vaan Tiikerit eivät tästä vielä taipuneet vaan tulivat hiukan onnekkaasti tasoihin 5 – 5 kun viimeinen vitonen oli juuri pyörähtämässä käyntiin. Jännittävä loppu tällekkin pelille olisi siis tulossa. Tai siltä näytti, LASBin koko pelin jatkunut pallollinen hallinta tuotti vihdoinkin hedelmää ottelun lopussa kun sekä Roope Kainulainen että Joonatan Surakka tekivät hienot maalit minuutin sisällä ja tilanne oli 5 – 7. Tiikerit yrittivät vielä hakea kiriä ilman maalivahtia mutta Tino Nivala karkasi läpiajoon ja peli oli viimeistään selvä. Vielä ihan ottelun lopussa Juuso Vesanen teki uransa ensimmäisen salibandyliiga maalin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Nihkeä oli oranssien pelin alku mutta pitkäjänteisyys palkittiin – ehkä ottelun kaaressa näkyi ero kokeneemman liigajoukkueen ja liiganousijan välillä.

Ottelun huippuhetket katsottavissa Ruutu+ palvelusta.