Keskiviikkona kohti suomen turkua

Turun palloseura on yksi vanhimmista suomalaisista urheiluseuroista ja kolmen vuoden päästä aurajoen rantamilla juhlitaankin isosti kun mustavalkoinen monilajiseura täyttää pyöreät 100v. Salibandytoiminta ei toki ollut mukana kuin vasta pienen hetken, tarkemmin sanottuna vuodesta 1995. Viimekaudella TPS avasi vihdoin myös mitalitilinsä kun se sijoittui Classicin jälkeen hienosti hopealle salibandyliigassa.

Tämän kauden TPS

Siirtomarkkinat olivat viimekauden hopeamitalisteille aika neutraalit. Menetyspuolella eniten kirpaisivat kapteeni Olli Laineen siirto Ruotsiin sekä maalivahti Pyry Luukkosen lopettaminen. Tulopuolella eniten mielenkiintoa herättää Classicista siirtynyt Tino Salminen sekä paluumuuttaja Ville Hirvisuo joka kävi kokeilemassa miltä ruotsalainen sähly maistuu.

TPS on uuden valmentajansa Janne Kainulaisen johdolla pyrkinyt muuttamaan pelitapaansa entistä hyökkäävämpään suuntaan ja alkukausi onkin ollut joukkueelle todennäköisesti tämän vuoksi jokseenkin haasteellinen – neljän pelin jälkeen voittosarakkeessa on ainoastaan yksi voitto joka sekin sarjanousija ÅIFstä. Ykkösmaalivahdin lopetettua ehkä hiukan yllättäen TPS operoi sarjassa kahdella A-juniori ikäisellä veskarilla mutta ainakaan toistaiseksi joukkueen peli ei ole maalivahteihin kaatunut vaan nuorukaiset ovat hoitaneet tonttinsa hyvin.

LASBin lähtökohdat

LASBin kauden aloitus on ollut joukkueen toistaisen salibandyliigahistorian paras kun kolmesta ensimmäisestiä ottelusta on kairattu kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Toki vastustajat vaihtelevat vuosittain ettei liian suuria johtopäätöksiä voi kauden ensimmäisistä peleistä tehdä mutta kaiken kaikkiaan positiivinen aloitus jokatapauksessa.

Steelers peli oli valmennuksen mukaan vielä melko takkuista mutta Tiikerit pelissä esiintyi jo paikoitellen sitä tekemistä mitä on harjoiteltu ja mitä joukkueelta myös halutaan nähdä. Siinä mielessä vankkurit kulkevat selkeästi oikeaan suuntaan.

Parasta esitystä joukkueelta kaivataankin sillä tulevalla viikolla vastaan asettuu keskiviikkona viimekauden hopeamitalisti TPS ja sitten sunnuntaina Lahdessa maailman paras salibandyjoukkue Classic. Nyt todella mitataan se taso millä joukkue operoi.

Ottelun seuranta

Ottelu on nähtävissä TPS:n tuottamana fanikamera lähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Tämän lisäksi peliä voi seurata salibandyliiton tulospalvelusta.