Maailman paras seurajoukkue saapuu lahteen

91 voittoa, 7 tasapeliä ja 6 tappiota maalisuhteella 824-423. Siinäpä on kiteytettynä tamperelaisen Classicin neljän edellisen kauden runkosarjapelit. Eipä tarvitse juuri miettiä mikä seura on hallinnut kotimaisia, ja viimekaudella myös kansainvälisiä, salibandykenttiä viimevuosina.

Tämä tarkoittaa että haaste oransseilla on sunnuntaina kovin mahdollinen mutta niinkuin pallopeleissä aina – ennakoasetelmat ovat ainoastaan ennakkoasetelmia ja pelit alkavat 0 – 0 tilanteesta joten kaikki on mahdollista.

Tämän kauden Classic

Classic menetti viimekauden kultajoukkueestaan kaksi maajoukkuetason pelaajaa kun maailman parhaaksi kenttäpelaajaksikin valittu puolustaja Krister Savonen sekä hyökkääjä Joonas Pylsy siirtyivät jatkamaan uraansa ammattilaisina sveitsissä. Mille muulle tahansa joukkueelle kahden maajoukkuemiehen lähtö olisi kova paikka mutta Classicille ei ehkä niinkään koska erittäin korkeatasoinen arkitekeminen kasvattaa omista junioreista jatkuvasti laadukkaita korvaajia tilalle. Ja kun suomen salibandyn kenties suurin lupaus Ville Lastikka, maailmanmestari myöskin, päätti jatkaa uraansa Classicissa ei lähtijöistä kovin suurta notkahdusta suoritustasolle loppujenlopuksi tullut.

Classic on pelannut tällä kaudella neljä ottelua ja voittanut ne kaikki. Sarjataulukossa sinipaidat ovat vähemmän yllättäen piikkipaikalla.

LASBin lähtökohdat otteluun

LASB kävi keskiviikkona koittamassa onneaan turussa viimekauden hopeamitalisti TPS:n vieraana. Ottelu oli oransseilta melkoinen pannukakku kun TPS tanssi erittäin tylyn 10 – 0 voiton. Tämä notkahdus on joukkueessa käsitelty ja pelistä opit talteen kerätty.

Näitä oppeja lähdetään kokeilemaan nyt vielä muutamaa napsua kovempaa vastustajaa vastaan. Valmentaja Ilja Pantzarin mukaan

Joukkueella on keskiviikon heikosti menneen TPS pelin jälkeen kasvojen pesun paikka. Valmius peliin täytyy olla, ja tulee olemaankin, paljon parempi kuin se edellisessä pelissä oli. Perjantaina vedettiin erittäin onnistuneet harjoitukset ja luottavaisin mielin lähdetään haastamaan.

LASBin kentällisissä on pieniä säätöjä monestakin eri syystä johtuen, mutta suurin muutos kauden aikaisempiin peleihin on että Antti Ripatti pelaa maalissa kauden ensimmäisen pelinsä huomenna.

Ottelun seuraaminen

Mikäli ei paikanpäällä seuraaminen jostain syystä onnistu voi ottelua seurata LASBin toteuttamana fanikamera lähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Kyseessä on seuran historian ensimmäinen fanikamera lähetys joten toivotaan että tuotanto onnistuu edes kohtuullisesti.. 🙂