Classic näytti mistä mestarit on tehty

Tiedossa oli että Classicin tarjoama pelillinen haaste on kovin mahdollinen mitä lajissa voi vastaan tulla. Silti tuli jonkinlaisena yllätyksenä nähdä kuinka suuri ero tämän hetken maailman ykkösjoukkueen ja LASBin välillä sunnutaisena iltana oli.

Tamperelaisten pelinopeus oli niin kovalla tasolla ettei LASB oikein missään vaiheessa peliä tuntunut pääsevään pelin sisälle saati pyörittämään peliään hyökkäysalueella. Kotijoukkueen hyökkäykset olivat pääosin yksittäisiä harppuunoita jotka Classicin kurinalainen puolustus hoiti ihailtavalla varmuudella. Toki kahden ykkösketjun pelaajaan (Roope Kainulainen, Tomi Jerkku) poissaolo näkyi varsinkin tämän tason joukkuetta vastaan.

LASBin kentällisistä ehdottomasti pirtein tänään oli kolmonen jossa hyökkäsivät Jesse ArolaAatu NaskaliVili Näveri. Yksi ottelun iloinen asia oli kotijoukkueen parhaana palkitun Jesse Arolan ensimmäinen liigamaali joka kavensi tilanteen 1 – 3:een. Viimepeleissä nähdyillä otteilla maali ei varmasti jää Jessen viimeiseksi salibandyliigassa.

Kun ensimmäisen erän jälkeen tilanne on 1 – 9 niin on ymmärrettävää että kovin puristus mailasta loppuu puolin ja toisin. Silti täytyy arvostaa Classicin kaltaisen, jo kaiken mahdollisen voittaneen, joukkueen asennetta – loppuun asti mennään ykköskokoonpanolla, taistellaan kaksinkamppailut täysillä ja eikä puolustuspelissä anneta tuumaakaan periksi vaan takakarvauksen viedään loppuun aina. Sitä on ammattimaisuus mihin viimekädessä koko Classicin menestys perustuu. Pakko arvostaa.

Etukäteen aavisteltiin että LASBin viikko tulee olemaan haastava kun kohdataan molemmat viimekauden finalistit mutta silti kahteen otteluun kaksi tappiota maalierolla 2 – 25 ei ehkä ollut ihan sitä mitä lähdettiin tavoittelemaan.

Vaan turha on jäädä menneitä pelejä liian pitkäksi aikaa murehtimaan – sen sijaan katse on suunnattava vahvasti eteenpäin koska seuraavat kolme ottelua ovat LASBille elintärkeitä.

Viikon päästä sunnuntaina (20.10) kohdataan OLS oulussa, sitä seuraavana perjantaina (25.10) Welhot lahdessa ja sitten vielä sunnuntaina (27.10) ÅIF lahdessa. Nämä kaikki kolme peliä ovat ns. ’pakkovoittoja’ pudotuspelihaaveiden kannalta.