Oulu – Uleåborg

Suomi on suuri maa ja tämä tulee tutuksi LASBille sunnuntaina kun ’käväistään’ oulussa taistelemassa pisteistä paikallista luistinseuraa vastaan. Matkakilsoja kertyy rapiat tuhat ja toivottavasti pisteitäkin se tarjolla oleva kolme kappaletta. LASB pelaa kolme peliä viikon sisällä ja kaikista niistä pitäisi pisteitä saada kairattua.

Tämän kauden OLS

OLSin perinteinen ongelma vuodesta toiseen on ollut että parhaat pelaajat viedään oulusta kauden jälkeen milloin mihinkin. Tälle kaudelle kuitenkin voi joukkueen nimivahduuden katsoa pysyneen vähintään edellisen kauden tasolla.  Suurimpina menetyksinä ovat toki kokeneiden Petteri Kääriäisen lopettaminen sekä Tatu Kiipelin siirtyminen sveitsiin. Tulopuolella suurimpina niminä taas Mikko Saarnio sveitsistä sekä Eetu Sariola nurmosta.

OLSin alkukausi on ollut hyvin pitkälti samanlainen kuin LASBin ja joukkue majaileekin sarjataulukossa LASBin edellä samoissa pisteissä (6p). Molemmat ovat voittaneet Steelersin sekä Tiikerit mutta hävinneet loput kolme otteluaan.

OLSin paras pistemies tällä kaudella on ollut Matti Viitajylhä 10 pisteellä (6+4). Muista pelaajista kannattaa seurata salibandy aiheisten podcastienkin hehkuttamaa, alasarjoista OLSiin värvättyä, kaksikkoa Valte KarvonenAsla Veteläinen. Molemmat hyökkääjät ovat tulleet suoraan kakkosdivarista rytinällä pääsarjatasolle.

LASBin lähtökohdat otteluun

Viimeviikko oli kaikin puolin haastava oransseille – kohdattiin viimekauden finalistit ja kyyti oli luvalla sanoen todella kylmää mutta ei palata siihen enää koska menneille ei mitään muutenkaan voi.

Seuraavat kolme peliä ovatkin joukkueelle elintärkeät kun taistellaan ennalta samaan kastiin kuuluvia joukkueita vastaan (OLS, Welhot, ÄIF). Toivotaan että tiikerinsilmä on saatu kaivettua kunnolla esiin ja peli lähtee taas rullaamaan alkukauden malliin. Oulun reissuun joukkue pääsee lähes parhaalla kokoonpanolla kun pitkäaikaispotilaiden (Ailio, Puolakka) lisäksi ainoastaan Ralfs Orste on pois pelaavasta kokoonpanosta.

OLS – LASB ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta OLSin tuottamana fanikamera lähetyksenä.