LASBin Viimeinen kymppi liikaa welhoille

Oranssien huikea ’pelimiesten kymppi’, kuten salibandyottelun viimeistä kymmenminuuttista toisinaan kutsutaan, ratkaisi tänään pisteiden jäämisen lahteen.

Ottelun ensimmäinen erä oli pallonhallinnallisesti selkeästi kotijoukkueen vaikka erätauolle siirryttiinkin vieraiden 0 – 2 johtoasemassa. LASB piti pääosin palloa mutta Welhot iski tutun myrkyllisesti vastaan kahden maalin arvoisesti.

Toiseen erään oranssit selkeästi terävöittivät peliään ja Perttu Koljosen huikea lyöntilaukaus suoraan syötöstä siirretyn rangaistuksen aikana selkeästi vapautti joukkueen peliä. Ja Tino Nivalan tehdessä saman, suurinpiirtein samasta kohdasta, vain minuutin päässä edellisestä, pidensi ’läpsyjonoa’ lähes ennätysmittoihin. Kolmanteen erään lähdettiin siis tasatilanteesta 2 – 2.

Ottelu oli LASBin hallussa kolmannen erän alkupuolen mutta kuin varkain, vain 29 sekunnin aikana, Welhot siirtyivät 2 – 4 johtoon. Varmasti moni katsomossa tässä vaiheessa ajatteli että ’näinkö tässä taas käy’ – työ tehdään mutta palkintoa ei kuulu. Joukkue ei todellakaan näin ajatellut vaan kiristi entisestään tahtia ja vain kaksi minuutia Welhojen neljännen maalin jälkeen LASB johti ottelua jo 5 – 4. Tino Nivalan hienon nousun päätteeksi tekemä 6 – 4 sinetöi ottelun. Lopussa Welhot koittivat kavennusta vielä ilman maalivahtia mutta erityisen vaarallisia tilanteita ei oranssien maalille syntynyt.

Ottelun ehdottomina hahmoina häärivät Perttu Koljonen (3+0), Tino Nivala (2+0) sekä 1 vs 1 tilanteissa vastustajia läpi pelin dominoinut Miska Mäkinen (0+2).

Ottelun parhaat palat katsottavissa Ruutu+ koosteesta.