Sarjanousija LASBin testiin

Sipoolaisen ÅIF:n (Ådalens Idrottsförening) nousua salibandyliigaan viime keväänä voidaan pitää jonkinlaisena yllätyksenä mutta ehdottoman ansaittuna sellaisena. Joukkue oli karsintasarjassa selkeästi parempi kuin divariin tipahtanut Porin Karhut.

Sipoolaisten kausi on alkanut liiganousijoille tyypillisesti, se on pystynyt kurinalaisella puolustamisella pitämään pelit melko tiukkana monia vastustajia vastaan mutta ainoa voitto toistaiseksi on tullut jatkoajalla toista sarjanousijaa, tikkurilan tiikereitä, vastaan. Joukkue majailee sarjataulukon viimeisellä sijalla kahden pisteen turvin.

ÄIF:stä kannattaa seurata ehdottomasti U19 maajoukkueeseen valittua huippulupausta Oliver Sillanpäätä #72 joka johtaa myös joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 9 + 4.

Tämän kauden ÄIF

Perinteisesti sarjanousijat vahvistavat rivejään noustessaan liigaan mutta monestakin syystä näin ei ÄIF:ssä tapahtunut. Itseasiassa voidaan jopa katsoa että joukkue paperilla aavistuksen heikompi kuin edellisellä divarikaudellaan. Seuraikonit Mikko Piippo (valmennus) ja Jyri Laine (alasarjat) lopettivat joukkueessa ja viimekaudella divarissa dominoinut Kasper Tähkä suuntasi Joensuuhun (Josba). Tulopuolella oli lähinnä Loviisan Tor:n divarijoukkueesta siirtyneitä pelaajia.

LASBin lähtökohdat peliin

Perjantain Welhot ottelun viimeinen kymppi antaa joukkueelle valtavasti uskoa omaan tekemiseen. Juuri ne pelaajat jotka onnistumisia eniten tarvitsivat niitä saivat. Peli oli kokonaisuudessaankin parasta LASBia tällä kaudella joten varmasti joukkueella on mielessä kuuden pisteen viikonloppu kahden voiton muodossa.

Welhot peliin tehdyt pienet ketjumuutokset ykkös- ja kakkosketjuihin näyttivät tuottavan haluttua tulosta etenkin kentän viimeisellä kolmanneksella missä joukkueella on alkukaudesta eniten haasteita ollut. LASBlle tulee vielä jonkin verran pallonmenetyksiä keskialueella peliä avattaessa ja näistä avautuu vastustajille vastahyökkäyspaikkoja. ÄIF:n pelitapa perustuu pitkälti vastustajan virheiden odotteluun ja niistä syntyviin vastahyökkäyksiin, siksi on varmasti syytä pelata erityisen huolellisesti keskialueella sunnuntaina.