Kärsivällisyys palkittiin

Det gick bra näin lahtelaisittain kun ÅIF kaatui kotikentällä maalein 3 – 0. Ennakkoon odotettiin että vieraat ’parkkeeraavat bussin’ omalle kenttäpuoliskolle ja kyttäävät vastahyökkäyksiä. Ennakko-odotukset toteutuivat varsin hyvin.

Ekassa erässä LASB piti palloa valtaosan ajasta mutta ei oikein päässyt murtautumaan hyville tekopaikoille ja ensimmäiselle erätauolle mentiinkin 0 – 0 lukemista. Erän torjunnat (LASB: 4, ÅIF: 3) kertovat että maalipaikoilla ei juuri mässäilty.

Toisessa erässä LASB terävöitti peliään ja erän loppupuolella Miska Mäkisen kauden ensimmäinen maali vapautti joukkueen peliä. Ja vain 40 sekuntia edellisestä Perttu Koljonen maalasi kauden seitsemäntensä. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2 – 0 johdossa.

Viimeisessä erässä, parin maalin takaa-ajoasemassa, ÄIF vähän aktivoitti peliään ja saikin muutaman vaarallisen tilanteen LASBin maalille aikaiseksi mutta tolppaa lähemmäs maalia ei tilanteet kantaneet. Erän lopussa, ÅIF:n pelatessa ilman maalivahtia, Santtu Pohjonen avasi pitkällä heitolla Joonatan Surakalle joka viimeisteli 3 – 0 lukemat tyhjään maaliin.

Santulle ensimmäinen nollapeli LASBissa ja päälle vielä yksi syöttöpiste – maalivahti löytyykin LASBin sisäisestä pistepörssistä sijalta 14 joka osaltaan kertoo niistä maalinteollisista haasteista joita LASBin pelissä vielä on.