Liigaa ja Suomen Cupia sunnuntaina

LASB matkustaa sunnuntaiksi seinäjoelle pelaamaan yhdistetyn liiga- ja Suomen Cup ottelun SPV:tä vastaan. Ottelun voittajalle on tarjolla perinteisen kolmen pisteen lisäksi pääsy Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle.

SPV:n kausi on lähtenyt perinteisen hyvin liikkeelle – punapaidat ovat sarjataulukossa kolmannella sijalla kuudella voitolla ja kahdella tappiolla. Joukkue on voittanut kaikki ennakolta heikommaksi arvioidut joukkueet ’kaksinumeroisilla’ maalimäärillä (Steelers 12-5, ÅIF 12-5, OLS 14-6) joten haaste tulee myös oranssien puolustukselle, ja maalivahtipelille, olemaan kova.

SPV:n pelitavalle ominaista viimekaudella oli erittäin aktiivinen paine vastustajan puolustukselle aivan päätylaidasta asti eikä päävalmentaja Tommy Koposen pelikirjan sivut näytä näiltä osin olevan juuri päivittyneen eli kovaa painetta on LASB puolustukselle tarjolla koko kuusikymmenminuuttisen ajan.

Aktiivinen pelitapa toki tuottaa paljon tilanteita myös seinäjokisten omaan päähän mutta juuri tätä silmälläpitäen maalia tilkitsee kenties maailman paras maalivahti Eero Kosonen joka osaltaan painottaa tätä eräänlaista nopanheittoa sopivasti SPV:n laariin.

Tämän kauden SPV

SPV:n rosteri säilyi melko samana viimekaudesta. Ainoat isommat menetykset ovat Harri Karjalan lopettaminen sekä maajoukkueestakin tutun Matias Veikkolan siirtyminen oilersiin. Omat juniorit ovatkin ottaneet yhä isompaa roolia joukkueessa – nimistä kannattaa mainita Konsta Haukkala sekä Riku Hakanen joista molemmat ovat pelanneet hyvän alkukauden. Joukkueen pistepörssiä johtaa, no kukas muukaan, kuin ikinuori Sami Koski huikealla 23 tehopisteellä (4+19).

LASBin lähtökohdat peliin

LASB saalisti viime viikonloppuna kuusi pistettä kun se voitti Welhot ja ÄIF:n kotonaan. Nyt joukkueella alkaakin kuuden ottelun putki (SPV, KrP, ErVi, Happee, Indians, Oilers) joista jokainen vastustaja on ollut viimeisenä kolmena kautena pudotuspeleissä. Todennäköisesti näistä joukkueista joku pitäisi sieltä kammetta ulos että yksi paikka pleijariviivan yläpuolella vapautuisi – tämä tarkoittaa että seuraavista kuudesta pelistä pitäisi joitakin pisteitä raapia kasaan pudotuspeleihin mieliäkseen.

Historia on siinä mielessä karu, että LASB on kohdannut SPV:n kuusi kertaa salibandyliigassa ja kohtaamisistsa jokainen on toistaiseksi päättynyt SPV:lle (10-2, 3-9, 8-2, 3-10, 4-7, 7-5). Kahdella ensimmäisellä liigakaudella erot olivat aika selviä mutta viimekaudella LASB pystyi jo jonkin verran haastamaan SPV:tä vaikkakaan ihan voittotaisteluun ei vieläkään eväät riittäneet.

LASB pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään kun edellisessä pelissä poissa ollut Roope Kainulainen palaa kokoonpanoon. Edellisessä pelissä itseään vähän loukanneen Vili Näverin pelaaminen ratkeaa vasta lähempänä ottelua.