LASB tuo iloa vanhusten arkeen

Salibandynuorten ja palvelutalon asukkaiden yhteistyö kantaa hedelmää

LASB 06 joukkue aloitti yhteistyön Palvelutalo Huilin kanssa keväällä 2019. Yhteiset peli-illat ovat jatkuneet siitä alkaen ja yhteistapahtumia järjestetään säännöllisesti. Palvelutalossa järjestetyissä peli-illoissa on tunnelma korkealla, ja jos ei nyt ihan kivitaloista pelata, niin maineesta ja kunniasta nyt vähintään. Tapahtumista jää puolin ja toisin roppakaupalla hyvää mieltä ja lisäksi asukkaille piristystä arkeen. Pelaajat saavat hauskanpidon ohessa kehittää sosiaalisia taitojaan eri ikäpolven ihmisten kanssa. Arvokasta pääomaa tulevaisuutta varten näin sähköisten viestimien ja kännyköiden aikana. LASB 06 ehdotti yhteistyötä tuodakseen harrastukseen uuden tärkeän aspektin, jota urheiluharrastus voi mukanaan tuoda. Urheiluharrastus tarjoaa lapselle paitsi liikuntaa, onnistumisen elämyksiä, pettymysten sietoa, mutta myös ystävyyssuhteita parhaassa tapauksessa loppuiäksi. Usein lasten harrastuksessa keskitytään kilpailemiseen ja urheilijan polkuun, mikä tähtää ammattimaiseen urheiluun. Nämä ovat toki hyviä asioita ja monelle harrastajalle tärkeää mikäli harrastus muuttuu tavoitteelliseksi kilpaurheiluksi. Urheiluharrastus voi kuitenkin tarjota paljon muutakin ja tämän vuoksi yhteistyötä lähdettiin rakentamaan.

LASBin edustusjoukkuekin innostui yhteistyöstä

Nuoremmat pelimiehet ovat saaneet ison kiven pyörimään, ja nyt myös LASB edustusjoukkue on innostunut ”talkoisiin” mukaan yhdessä Lahden Aluetaksin kanssa. Palvelutalon asukkaita on lähdössä isohko porukka seuraamaan lauantaista LASBin kotipeliä. Lahden Aluetaksi on luvannut tarjota palvelutalon asukkaille kyydit peliin, suurhallissa toimiva Ravintola Koti keittää vieraille erätauolla kahvit ja LASBin liigajoukkue huolehtii esityksestä pelikentällä, junioreiden kannustaessa kovaa.

Ensimmäinen yhteistyöpeli LASB – Nokian KRP -peli pelataan lauantaina 16.11. klo 17:00 Lahti Energia Areenalla. Aika pienellä vaivalla pystytään tuomaan hyvää mieltä monille ja antamaan urheiluharrastuksen ohessa arvokasta kokemusta lapsille tulevaisuutta varten.

Lisätietoja asiasta voi kysellä LASB 06 joukkueen johtajalta Pauli Toikalta / 040-4160516

(Kuva Jenna Kallio, www.hollola.fi)