Hirviteatterin päärooliin

Yhden lepopäivän jälkeen joukkueen tie vie tänään järvisuomen helmeen jyväskylään missä paikallinen ylpeys Happee pitää kotiaan.

Torstaisesta ErVi tappiosta on kerätty tarvittava oppi talteen ja nyt onkin vastassa ’hiukan’ eri pelikirjalla pelaava joukkue. Happee on perinteisesti pelannut melko avointa peliä ja luottanut epäorganisoidun pelin käyvän viiemekädessä erittäin luovista pelaajista koostuvan joukkueen laariin. Viimevuosina joukkueen peli on kuitenkin mennyt napsun, tai ehkä jopa pari, organisoidumpaan suuntaan eikä edellisvuosien kaltaisia maali-iloitteluja ole enää nähty kovin usein. Silti joukkueen vahvuudet lepäävät ei niinkään pallonhallinnassa vaan räväkissä vastahyökkäyksissä.

Happee on liigassa sijalla 7 viisi pistettä LASBia edellä. Joukkue on pelannut kymmenen ottelua joista on kertynyt kuusi voittoa ja neljä tappiota. Joukkueen ykköstykki Peter Kotilainen on loukkaantumisen vuoksi poissa pelistä joten vastuu ’pörsseistä’ on jäänyt muille pelaajille. Ja heitä kyllä löytyy, Maajoukkuemies Jami Manninen on joukkueen tehokkain 24:llä pisteellä (19 + 5). Myös kaikkien aikoijen suomalainen salibandypelaaja Mika Kohonen on ollut varsin pirteällä pelipäällä, ja jalalla, alkukaudesta ja merkauttanut puolustajalle varsin kelvolliset pisteet 1 + 12. Mika ei pelannut perjantain ErVi Suomen Cup ’minipelissä’ mutta eiköhän maestro ole lauantaina taas jakelemassa millintarkkoja syöttöjään LASBin pelaajien harmiksi..

Happee pelasi siis perjantaina Suomen Cupin ’miniottelun’ (3×15 minuuttia) EräViikinkejä vastaan mosahallissa ja kävi hakemassa ansaitun jatkopaikan seuraavalle kierrokselle 4 – 5 voitolla.

LASB saapuu otteluun kolmen pelin tappioputkessa (SPV, KrP, ErVI) mutta jokaisessa näistä peleistä joukkueen peli on ollut yleisilmeeltään varsin mallikasta. Virheitä on sattunut mistä laadukkaat vastustajat ovat kyllä rokottaneet isolla prosentilla mutta suunta on selkeästi eteenpäin ja se top-8 joukkueen kaatuminen on päivä päivältä lähempänä.

ErVi pelissä varsin mallikkaasti rosteriin mukaan tullut ykkös-sentteri Tuure Ailio antaa valmennukselle selkeästi enemmän vaihtoehtoja ja nyt joukkueella on käytössä selkeästi kolme liigatason keskushyökkääjää jotka ovatkin välttämättömyys haastettaessa liigan top-8 joukkueita.

Mikäli maakuntamatkailu ei ole mahdollista voi ottelua seurata Happeen tuottamana fanikamera lähetyksenä Ruutu+ palvelusta.