ErVin kolmas erä liikaa LASBille

 

Ennakoidun tasaisissa merkeissä eteni ErVi:n ja LASBin arkikohtaaminen torstaina vantaalla ja kääntyi hyvän viimeisen erän ansiosta lopulta isännille lukemin 6 – 3.

Isossa kuvassa ottelun mielenkiintoisin asia oli 10kk loukkaantuneena olleen LASB kapteeni Tuure Ailion paluu liigakentille ja suoraan ykkösketjun sentteriksi.

Ottelun ensimmäinen erä oli melko tasaista pelailua – LASB piti pääosin palloa muttei päässyt oikein murtautumaan ykkös sektorin paikoille. ErVi:llä oli omat paikansa muttei niistäkään sen kummempaa tulosta tullut. Taukotilanne 0 – 0 lienee ansaittu molemmin puolin.

Vaan eivät ole erät veljeksiä keskenään, toisessa erässä molemmat avasivat peliään hiukan ja tilanteitakin alkoi tulla liukuhihnalta. ErVi siirtyi 1 – 0 johtoon Eetu Sorvalin yllättävällä vedolla LASB pakin tekemän maskin takaa eikä Santtu Pohjonen LASB maalissa kerinnyt nähdä palloa ennenkuin se maaliin sujahti – ja Kurren Victory alkoi pauhaamaan Energia Areenan äänetoistosta. LASB ei tästä hämmentynyt ja hienon paluun kaikkinensa tehnyt Tuure Ailio naulasi tasoituksen hienolla laukauksella ErVi puolustuksen keskeltä. Ja vain vajaa minuutti tästä kun Roope Kainulainen viimeisteli yhden kauden hienoimmista maaleista – yhden käden zippi maalivahdin ylitse Perttu Koljosen tarjoamasta läpisyötöstä. LASB johti 2 – 1. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin niin että erätauolle siirryttiin 3 – 3 tasatilanteesta. Saipa LASB yhden rakkarinkin vielä erään, mutta tällä kertaa hienosti ErVi maalilla torjunut Santtu Strandberg oli Joonatan Surakkaa vahvempi.

Kolmannen erän alkuun LASBille sattui merkkausvirhe puolustuspelissä ja ErVi:n Juho Niinikoski jäi aivan yksin LASB maalin eteen mistä napautti kotijoukkueen 4 – 3 johtoon Jani Kukkolan vapauttavasta syötöstä. Peli jatkui taas tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli paikkoja lisämaaleihin. ErVi siirtyi kuitenkin 5 – 3 johtoon Roni Laasosen maalilla kun erä oli puolessa välissä. Lopussa LASB sai ylivoimaa ja pelasi ilman maalivahtia mutta Roope Kainulaisen ylärimaa lähemmäksi ei maalintekoa päästy. Roni Laasonen kaunisteli lopuksi, illan kolmannellaan, lukemiksi 6 – 3 kun LASB pelasi ilman maalivahtia.

Kaikkinensa hyvä peli LASBilta vaikkei pisteisiin taaskaan riittänyt. Onneksi tätäkään peliä ei voi pitkään murehtia kun seuraava peli on jo lauantaina jyväskylässä Happeen vieraana.

(Kuva Juhani Järvenpää, https://www.flickr.com/photos/salibandyliiga/albums/72157711879787793?fbclid=IwAR1YnEq3hXJUUIiGOnVQRYQ3MISAmlM1iBoUP7bVkvOXol3czASX6n28hjg)