Maukas rankkarivoitto jyväskylästä

Tällä kertaa ei kolmas erä koitunut LASBin kohtaloksi kun joukkue haki arvokkaat kaksi pistettä Happeelta jyväskylästä lukemin 3 – 4.

LASB pelasi tänään kokonaisuudessaan kärsivällisesti ja ylipäätään tasapainoisen ottelun. Varsinaisesti heikkoja hetkiä otteluun ei sattunut lainkaan. Toki viimeistelyssä on vieläkin petraamista mutta etenkin kahdessa viimepelissä maalipaikoille on päästy selkeästi alkukautta paremmin. Eteenpäin on menty.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä mutta Happee onnistui siirtymään 1 – 0 johtoon nopean käännön päätteeksi. LASBin tasoitusta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa – ykköskenttä pelasi pitkän pallollisen vaihdon jonka päätteeksi ottelun hahmo Miikka Pentikäinen (kuvassa) löysi Joonatan Surakan keskustasta joka kanttasi vastustamattomasti tilanteeksi 1 – 1. Eikä aikaakaan kun Julius Lehto kanttasi kauden toisella maalillaan LASBin ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. LASBin erän kolmas olikin sitten erikoinen, pelikelloa oli jäljellä yksi sekunti ja LASB sai vapaalyönnin hyökkausalueelta, Happeen pelaajat olivat selkeästi jo erätaukofiiliksissä mutta Miikka Pentikäinen antoi vaparin nopeana maalin nurkalla päivystäneelle Miska Mäkiselle joka puttasin pallon tyhjään maaliin. 3 – 1 johdosta koppiin.

Toisessa erässä peli jatkui yhtä lailla tasaisena mutta LASBin hyvätkään tilanteet eivät enää tuottaneet maaleja ja Happee kiri maali maalilta tilanteen tasoihin ja viimeiseen erään lähdettiin lopulta tasatilanteesta 3 – 3.

Kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä – molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekotilanteita mutta molemmilla maalivahdeilla oli hyvä pelipäivä tänään. Ottelun ensimmäiset rangaistukset jaettiin myöskin vasta viimeisessä erässä mutta nekään eivät auttaneet maalinteossa kumpaakaan joukkuetta. Varsinainen peliaika siis 3 – 3 ja molemmille vähintään 1 piste mukaan.

Jatkoaika ei tuottanut maalillisesti sen enempää kuin kolmaskaan erä – molemmat pelasivat melko varmanpäälle ja viimeinen piste jaettaisiin rankkareiden avulla. LASBista rankkareissa onnistuivat Tomi Jerkku, Tino Nivala ja ratkaisevan osuman ampunut Miikka Pentikäinen. Tietenkään ei sovi unohtaa Santtu Pohjosen panosta maalilla – 3/5 torjuttua rankkaria on aina kova suoritus..

Seuraava kotiottelu on 1.12. klo 17:00 kun Lahti Energia areenalle tulee vieraaksi Westend Indians.

(Kuva Esa Jokinen, https://www.flickr.com/photos/salibandyliiga/49111586643/in/album-72157711908579738/)