Intiaanit vierailulle suomen chicagoon

Sunnuntai 1.12 on varsin vauhdikas päivä lahden urheilukeskuksessa, klo 15 alkaa PHLU:n järjestämä joulumaa tapahtuma ja heti sen jälkeen klo 17 suurhallilla alkaa salibandyliigan taistelu LASBin ja Westend Indiansin välillä. Joulumaa tapahtumassa on jaossa huikeat 500kpl ilmaislippuja otteluun joten toivottavasti paikalle saadaan kauden ennätysyleisö. Tunnelmahan suurhallissa on aina  huikea.

Westend Indians on sarjataulukossa sijalla 5 ja vahvasti menossa tälläkin kaudella playoffeihin kuten se on mennyt kolmella edelliselläkin kaudella. Espoolaisten alkukausi on ollut vahva, joukkue on jäänyt pisteittä ainoastaan Classicia vastaan (tappio maalein 5 – 3) mutta kaikista muissa peleissä pistesarake on kasvanut vähintään yhdellä pojolla. Joukkue saapuu peliin viiden ottelun voittoputkessa.

Viimekaudella lopulta kahdeksanneksi jäänyt Indians vahvistui tälle kaudelle kun sveitsin pääsarjasta joukkueeseen siirtyi takaisin Santeri Toropainen joka on eittämättä yksi liigan tämän hetken parhaista puolustajista. Kirkkonummen Rangersissa pitkään alasarjoja dominoinut Teppo Salo on tullut kertarysäyksellä liigatasolle ja esittänyt etenkin viimepeleissä todella huikeita otteita. Myös moni Oilersin A-junioreiden suomenmestaruuden voittanut pelaaja (Niko Laiti, Eetu Manninen, Severi Hopsu) päätti vaihtaa paikalliskilpailijan väreihin tälle kaudelle peliajan perässä.

Espoolaisten terveystilanne näyttää myös hyvältä kun jonkin aikaa loukkaantuneena ollut, maajoukkueessakin debytoinut, Aaro Astala tekee huhujen mukaan paluun liigakentille sunnuntaina.

LASBin pelillinen käyrä on ollut selkeässä nousussa viimepeleissä ja välipalkinto saatiikin viime viikonloppuna jyväskylässä kun oranssit kävivät hakemassa rankkarivoiton Happeesta hienon esityksen päätteeksi. Jo muutamassa aiemmassa pelissä joukkueella oli hyvät saumat napata pisteitä ns TOP-8 joukkueilta mutta vasta jyväskylässä hyvä peliesitys realisoitui pisteiksi.

Valmennuksen mukaan haaste tulee sunnuntaina olemaan äärimmäisen kova. Indians pelaa erittäin kurinalaisesti etenkin puolustuspelinsä eikä oranssit tule pelissä varmasti hirveästi maalipaikoilla juhlimaan joten tehokkuus maalintekotilanteissa on erittäin oleellista sunnuntaina. Joukkueessa on muutamalla pelaajalla pieniä vammoja ja pelikunto heidän osalta ratkeaa vasta aivan pelin alla.

Mikäli paikanpäälle saapuminen on mahdotonta voi ottelua seurata Ruutu+ palvelusta.