Oljymiehet haastavat LASBin

Lauantaina jytisee kunnolla Lahti Energia areenalla kun Esport Oilers saapuu haastamaan hyvässä myötätuulessa seilaavan kotijoukkueen.

Oilers on siinä mielessä rakas seura LASBille että joukkueessa pelaa nykyisin pari LASBissa itsensä valtakunnan eliittiin läpilyönyttä hollolalaislähtöistä peluria eli Kainulaisen veljeskatraan veljekset Justus ja Rasmus. Heistä nuorempi, Justus, sai polvivamman Oilersin edellisessä ottelussa Classicia vastaan eikä näillä näkymin pysty pelaamaan koko loppukaudella mikä on todella harmillista. Pikaista paranemista espooseen. Näillä näkymin Oilersin tämän kauden, ja LASBin viimekauden, paras pistemies Rasmus on kuitenkin pelissä lauantaina. Tulossa on varmasti tunteita herättävä kohtaaminen molemmin puolin.

Tämän kauden Oilers

Oilers on vahvistunut viimevuosina kausi kaudelta hankkimalla riveihinsä muutamia täsmäpelaajia juuri niille pelipaikoille missä vajausta on koettu olevan. Tälle kaudelle nimekkäimmät hankinnat olivat maajoukkuetason puolustaja Matias Veikkola (SPV) ja aieminkin mainittu Rasmus Kainulainen (LASB). Jonkinlainen tulevaisuuden tähtisikermäähän espooseen on selkeästi rakenteilla kun joukkueen pelaajalistaa, ja erityisesti sen kehitystä vuosi vuodelta, katsoo. Vielä joukkue ei ole päässyt pelissään kuitenkaan ihan sinne ylärekisteriin vaan otteet ovat seilanneet lähes täydellisestä pelistä melkoiseen pupeltamiseen. Ehkä tämä menee (vielä) joukkueen nuoruuden piikkin.

Oilers on sarjataulukossa sijalla kuusi ja sen sisäinen pistepörssi on varsin ex-LASB painotteinen kun Rasmus johtaa (7+11) ja Justus seuraa (13+2). Oilersin alkukauden syömähammas onkin ollut Kainulaisten ympärille rakennettu kentällinen missä viimeaikoina veljesten kera on hyökännyt Riku Holopainen (6+5). Saa nähdä minkälaisia ketjukoostumuksia Oilers luotsi Heikki Luukkonen loppukaudelle taikoo kun kiistatta joukkueen ykkös-sentteri Justus on poissa – ei ole helppo korvattava.

LASBin lähtökohdat

LASBin viimeaikaiset otteet ovat saaneet fanien suut hymyyn kun kahdessa viimepelissä on kaatunut ennakkoon vahvempi ns. ”TOP-8” joukkue. Molemmat pelit ovat tosin ratkenneet vasta rangaustuslaukauksilla eli täyttä pistepottia ei kummastakaan ole saatu. Erityisen iloinen pitää kuitenkin olla edellisestä Indians pelistä missä LASB sai luotua hyvin paikkoja ja viimeisteltyä 6 maalia joka on selkeästi yli joukkueen kauden keskiarvon. Indians on kuitenkin edelleen liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Ei muutakuin lauantaina klo 17 suurhallille – ei varmasti tule vauhtia ja vaarallisia tilanteita kentältä puuttumaan!

 

TOP-8: Kolmella edellisellä liigakaudella 8 samaa joukkuetta on edennyt joka vuosi pudotuspeleihin (Oilers, Indians, SPV, TPS, KrP, Classic, ErVi ja Happee). Joukkueita kutsutaan salibandymedioissa nimellä TOP-8.