Voittoputki jo kolmeen pelin mittaiseksi

Ei riittänyt espoolaisen tähtisikermän rahkeet tällä kertaa viemään pistettäkään lahdesta kun oranssit ottivat pelistä ansaitun 4 – 3 voiton.

Ottelun ensimmäinen erä oli ehkä tämän kauden parasta LASBia. Tilanteet vyöryivät Oilers päätyyn ja etenkin Oilersin paikoitellen vähän laiskahko karvaus purkautui tyyliikkäästi ja kotijoukkue pääsi tämän tästä hyviin vastahyökkäyksiin. Kliinisemmällä viimeistelyllä maaleja olisi voinut tulla paljon enemmänkin kuin nähty kaksi kappaletta. LASB maaleista etenkin Janis Ragovskisin yksilösuoritus oli näkemisen arvoinen.

Oilers tuli toiseen erään kovemmalla tempolla ja se tuottikin kaksi pikamaalia heti erän alkuun. Toisessa maalissa Oilersin aktivoitunut karvaus tuotti tulosta kun pallonriisto johti maaliin. Pikamaalien jälkeen erässä ei lisämaaleja nähty vaikka molemmille joukkueilla niihin hyviä paikkoja olikin, kotijoukkue oli jonkin verran niskanpäällä jos erää katsoo kokonaisuutena. LASBin ykkösketjun Miska Mäkisen 1vs1 haastot olivat todella hienoa katsottavaa. Viihdyttävä pelaaja kaikenkaikkiaan.Molemmat maalivahdit pelasivat hienoa peliä kylläkin.

Kolmannen erän jonkinlainen käännekohta nähtiin viiden minuutin kohdalla kun LASBin hyvästä hyökkäyksestä kääntämään päässelle Oilersille tuomittiin rangaistuslaukaus. Santtu Pohjonen ei ollut kuitenkaan yllätettävissä tälläkään kertaa vaan otti tyylikkäästi pallon talteen. Tilanteen jälkeen kentälle meni LASBin kolmonen joka järjestikin hienon avauksen päätteeksi Tino Nivalalle 1vs1 tilanteen maalivahdin kanssa Oilers maalilla. Tällä kertaa Tino ei vielä onnistunut mutta tilanne jatkui ja pitkän pyörityksen päätteeksi, kun Oilers oli jo saamassa pallon haltuunsa, se päätyi keskustaan Nivalalle joka kanttasi vastustamattomasti takakulmaan. LASB johtoon 3 – 2. Oilers tuli vielä tasoihin erän puolivälissä kun Rasmus Kainulainen rokotti vanhaa seuraansa. Tiukalta näytti taas peli niinkuin kaksi edellistäkin.

Seuraava käännekohta nähtiin kun Joonatan Surakka haastoi Oilers pelaajien väliin keskikentällä ja vieraiden Eino Pesu päätti että nyt voisi olla hyvä hetki pysäyttää Joonatanin eteneminen ja nostaa mailaa. 2 minuttia ja LASB ylivoimalle. LASB haki pitkään ja kärsivällisesti maalipaikkaa ja lopulta Tomi Jerkku kanttasi tavaramerkkinsä – lähes ääntä nopeamman kantin. Kaltiainen Oilers maalissa ei kerinnyt reagoida mitenkään ja LASB 4 – 3 johtoon.

LASB johtomaalin jälkeisessä vaihdossa Oilersin Ilari Talvitie pelasi tarpeettoman kovaa Joni Puolakkaa vastaan ja palkittiin suorituksestaan viiden minuutin väkivaltaisuusjäähyllä. Loppupelin LASB varmisteli ylivoimalla kolmea pistettä.

Otteluun onnistujiin on luettava ehdottomasti LASBin maalissa lähes maagisia torjuntoja tehnyt Santtu Pohjonen sekä koko kolmoskentällinen aktiivisella ja rohkealla pelillään. Hieno nähdä kun Joni Puolakka myös palaa pitkän huilin jälkeen entistä vahvemmin kentälle ja tuo kaivattua leveyttä oranssien sentteriosastolle.

Huomionarvoista ottelussa että LASBille tuomittu ainuttakaan rangaistusta. Vastustaja otti kolmannessa erässä kaksi rangaistusta jotka osaltaan ratkaisivat ottelun LASBille.

LASBin seuraava ottelu on ensi lauantaina 14.12 hämeenlinnassa kun Steelers isännöi oranssipaitoja.