Teräs murtui LASBin käsittelyssä

Hämeen derby kääntyi lopulta LASBin 6 – 4 voitoksi vaikka etenkin toisessa erässä kotijoukkue myllytti peliä melko reilusti LASBin päässä – kriittisimmillä hetkillä Santtu Pohjonen LASB maalissa piti joukkuetta pystyssä.

Ennen ottelua valmennusta hiukan mietitytti kuinka joukkue käsittelee monen ns ”kovan” vastustajan jälkeen tilanteen missä joukkue lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Ottelu sai vieraiden kannalta parhaan mahdollisen alun kun Miikka Pentikäinen laukoi LASBin 0 – 1 johtoon hienon kuvion päätteeksi kuin vain vajaa puoli minuuttia peliä oli pelattu. Steelers tuli tasoihin seitsemän minuutin kohdalla melko vaarattoman näköisen vastahyökkäyksen päätteeksi vaikka LASB kuskin paikalla pelissä pääosin siihen saakka olikin. Erän puolivälissä, LASB painostuksen johdosta, kotijoukkueen ex-LASB Jarno Mäkinen joutui rikkomaan puolustustilanteessa jäähyn arvoisesti ja LASB pääsi ylivoimalle. Vaikkei LASBin ylivoima erityisen tehokasta ole tällä kaudella ollutkaan niin tällä kertaa se sitä kuitenkin oli. Maalipaikkaa haettiin hitaasti ja lopulta se löytyi kuin löytyikin kun Joonatan Surakka laukoi pallon vastustamattomasti Kaapo Kettusen selän taakse. Tilanne 1 – 2. Erän loppupuolella Santtu Pohjonen luki nopean kääntötilanteen hienosti ja oli heittämässä keskeltä Roope Kainulaista yksin lävitse mutta Steelers puolustaja päätti pysäyttää pallon korkealla mailalla mistä seurauksena rankkari LASBille. Tomi Jerkku ei tietääkseni näistä epäonnistu – taisi Tomi muistaa käydä kertomassa tämän faktan laukauksen jälkeen myös Steelers vaihtopenkille mistä tuomarit rankkarispesialistia vähän jälkikäteen moittivatkin… Erätauolle LASBin ansaitussa 1 – 3 johtoasemassa.

Steelers sai toiseen erään unelma alun kun Nico Jonaeson löysi millintarkalla syötöllä Markus Hautaojan maalin kulmalta ja kavensi tilanteeksi 2 – 3. Erä eteni pääosin Steelers merkkisenä ja vain Santtu Pohjosen huikeat torjunnat LASB maalilla pitivät vierailijat johtoasemassa. Erän seitsemännellä minuutilla tullut Perttu Koljosen tahtomaali toi puolestaan kylmää suihkua kotijoukkueen niskaan. Eroa taas kaksi maalia. Erän lopussa kotijoukkueen Jarno Mäkinen kuittasi aiemman jäähynsä tökkäämällä rystyllä 3 – 4 kavennuksen hieman onnekkaasti LASB maaliin.

Vähillä jäähyillä otteluista keskimäärin selviävä LASB otti ottelun ensimmäisensä, ja ainoaksi jääneen, rangaistuksen kun Juuso Vesanen joutui kahden minuutin istunnolle. Kolmannesta erästä oli odotettavissa kutkuttavan jännittävä. Kokonaisuudessaan toinen erä oli LASBilta kuitenkin melko heikkoa pallollista peliä ja Steelers pääsi toistuvasti vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Steelers ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa erän alkuun – LASB alivoima peitti hyvin tilanteita eikä Santtu Pohjoselle tainnut kertyä juuri torjuntoja koko jäähyn aikana. Viiden minuutin pelin jälkeen LASB sai hyvän pyörityksen Steelersin päätyyn jonka päätteeksi Patrik Laitinen teki ekan liigamaalinsa hienolla kaukolaukauksella yläkulmaan. Jokunen minuutti tästä, Steelersin joutuessa ottamaan yhä enemmän riskejä hyökkäyspäässä, oli Perttu Koljonen kasvokkain Kaapo Kettusen kanssa Steelers maalilla ja tilanne oli 3 – 6. Peli vaikutti ratkenneelta. Steelers sai vielä erän lopussa, pelatessaan ilman maalivahtia, 4 – 6 kavennuksen aikaiseksi mutta ei sen enempää. LASBin peittopeli etenkin ottelun lopussa oli kyllä hienoa katsottavaa – palloja ei juuri maalille asti päätynyt.

Kokonaisuudessaan melko nihkeä peli LASBilta niinkuin vähän ennakoitiinkin näiden derbyjen olevan. Eka erä oli hyvä mutta etenkin toisessa erässä pallollinen peli ei ollut sillä tasolla millä sen olisi pitänyt olla. Kuitenkin hyvä tasonnosto kuitenkin kolmanteen erään missä pallolla pelattiin fiksusti eikä haettu liian vaikeita ratkaisuja. Lopussa erittäin uhrautuvaa puolustuspeliä joka takasi kolme pistettä.

Ottelun poiminnat:

  • Patrik Laitinen uran ensimmäinen liigamaali
  • LASB liigahistoriansa pisimmässä voittoputkessa runkosarjan aikana
  • Perttu Koljonen (2 + 0) palkittiin ansaitusti LASBin parhaana

Liekkö yhteydessä pelin tulokseen mutta hämeen sanomien uutisen mukaan Steelers on erottanut koko valmennustiiminsä ottelun jälkeen. Aikamoista.