Vuoden viimeinen vääntö Tiikereitä vastaan

Syksy 2019 paketoidaan salibandyn osalta lauantaina kun sarjanousija Tikkurilan Tiikerit saapuu haastamaan liigahistoriansa kovimmassa lennossa olevan kotijoukkueen.

Tiikerien syksy on ollut sarjanousijalle varsin tyypillinen, hyviä taisteluita on saatu aikaiseksi mutta varsin usein peli on jossain kohdin kääntynyt vastustajalle. Tiikerit on toistaiseksi onnistunut voittamaan kolme kamppailua (Welhot, Steelers ja Oilers) ja hävinnyt loput kolmetoista peliään. Pisteitä vantaalaisilla on kasassa 9 joka oikeuttaa tällä hetkellä 12 sijaan sarjataulukossa. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa syyskuussa kävi LASB hakemassa pisteet 5 – 9 voitolla tikkurilasta. Sekin ottelu oli ns ’maalin peli’ aivan kolmannen erän loppupuolelle asti kunnes oranssipaidat rykäisivät tarvittavan eron pisteiden saamiseksi.

Tiikereistä parhaan pistemiehen tuplapaidan pukee lauantaina päälleen Joakim Lund tehoilla 14 + 10. Joakimia säestävät hyvin Oilersista täksi kaudeksi Tiikereihin siirtyneet Toni Rintala (11+6) ja Yannick Lindroos (10+14). LASBin pääkäskijä Ilja Pantzar kuvaa lauantaista vastusta seuraavasti

Tiikereistä löytyy paljon lajitaitoa ja joukkue on erityisen vaarallinen vastahyökkäyksissä. Huolellisuus pallon kanssa on lauantaina tärkeää.

LASB saapuu peliin neljän ottelun voittoputkessa, pisimmässä sellaisessa joukkueen salibandyliigan historiassa, joten odotuksen kotijoukkueen suoritukselle ovat ennalta kovat. Vaikka viimepeleissä tulosta onkin tullut kiitettävästi on valmennus löytänyt joukkueen pelistä vielä selkeitä parannuskohteita joita on työstetty parin viikon pelitauon aikana. Joukkue piti muutaman päivän vapaata joulun pyhinä mutta kokoontui tapaninpäivänä yhteisharjoituksiin. LASB on sarjataulukossa sijalla yhdeksän neljä pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän Happee:n perässä. Kolmen pisteen voitolla Tiikereistä pudotuspelihaave olisi vuoden vaihtuessa vain pisteen päässä. Siinäpä hyvä tavoite peliin.

LASBin viimepeleissä etenkin Miska Mäkinen on ollut kovassa lennossa ja merkkauttanut tehopisteitä viidessä viimeisessä ottelussa yhteensä 8 (2+6) mikä on varsin kunnioitettava määrä puolustajalle. Kotijoukkueen tuplapaitana kentällä viilettää edelleen Perttu Koljonen (12+2) joka on tehnyt toistaiseksi noin neljäsosan kaikista LASBin maaleista.

Mikäli paikalle ei ole mahdollista tulla Ruutu+ lähettää ottelun kotisohvalle.