TPS vei pisteet mennessään

Ei jäänyt kyllä paljoa käteen lauantain LASB – TPS väännöstä sen verran isät vs pojat meininki kentällä paikoitellen oli. Tiedossa toki oli että TPS on tällä hetkellä erittäin kovassa lennossa mutta yllättävän suuri ero joukkueiden välillä kentällä silti näkyi ja vieraiden voittolukemat 2 – 7 ovat vähintäänkin ansaitut kenttätapahtumien perusteella.

TPS puolustaa erittäin kurinalaisesti ja kovaa. Tämä kyllä kentällä näkyi eikä LASB päässyt aivan ykkös-sektorin paikoille käytännössä lainkaan. Hyökkäyssuuntaan TPS rokotti kovalla prosentilla LASBin menetyksistä. Todella vaarallinen joukkue jonka viimeistely oli erittäin kliinistä. Etenkin toisen erän loppu oli kotijoukkueelle murheellinen ja ottelun käännekohta. Turkulaiset naputtelivatkin erän loppupuolella kaikkiaan neljä maalia joista kolmen aikana oli kentällä LASBin kakkosketju (Kainulainen – Ragovskis – Koljonen). LASB valmennus reagoi asianmukaisesti ja kolmannessa erässä pelille tulikin siihen asti täkissä olleet Jesse Arola ja JP Auroila. Molemmat pelasivat varsin mallikkaan erän eikä TPS enää viimeisessä erässä maaleja tehnytkään.

Ottelun positiivisiin asioihin voinee ehdottomasti laskea Joonatan Surakan ottelun lopussa tekemän 2 – 7 kavennuksen. Joonatanilla on ollut hyviä paikkoja edellisissä peleissä mutta maalinteko on tökkinyt – josko nyt ketsuppipullo aukeaisi? Kokonaisuudessaan ketju Jerkku – Puolakka – Surakka oli ehkä kotijoukkueen ehjin kokonaisuus.

Tappio tässä pelissä löi käytännössä aika ison loven vielä jollain tasolla elossa olevalle pudotuspelihaaveille – vaatii todellista nappionnistumista jäljellä olevissa otteluissa että pudotuspeleihin tie vie.

LASBin seuraava ottelu on ensi perjantaina kuopiossa Welhojen vieraana. Seuraava kotipeli on ensi sunnuntaina kun OLS saapuu lahteen.