Liiganousijan testiin sipooseen

Liigapaikastaan kynsin ja hampain taisteleva ådalens idrottsförening, tutummin ÅIF, tulee sipoosta joka on siinä mielessä virkistävä poikkeus liigakartalla että siellä asuu ainoastaan noin 20 tuhatta asukasta eli kyse on verrattain pienen kunnan liigajoukkueesta. Toki sipoo on isossa kuvassa osa helsingin metropolialuetta.

Sipoolaisten ensimmäinen liigakausi on ollut aika odotettu. Joukkueen pelaa aika inhorealistisella pelikirjalla missä puolustetaan tiiviisti omaa aluetta ja isketään tiukasti vastaan paikan tullessa. Tämä pelikirja on sipoossa hiottu aika huippuunsa ja sillä joukkue pelasi aiemmin myös divarissa monta kautta menestyksekkäästi. Yksinkertaisella pelikirjalla joukkue on saanut myös liigatasolla nipistettyä pisteen sieltä, toisen täältä. ÄIF on sarjassa sijalla 13 pisteen edellä sarjan jumbona olevaa Steelersiä joten jokainen piste on joukkueelle varmasti äärimmäisen tärkeä sarjapaikan säilyttämisen kannalta. ÄIF:n edellinen voitto on joulukuun puolivälistä kun se kukisti Tiikerit vieraissa, sen jälkeen pelatuissa viidessä ottelussa joukkue on ollut melko alakynnessä ja tappioita on kertynyt.

LASB saapuu otteluun kolmen ottelun voittoputkessa mutta tästäkään ottelusta ei varmasti ole tulossa helppo. Jos nyt  pääsarjatasolla sellaisia ylipäätään voi edes olla.

LASB vahvempana pallollisena joukkueena todennäköisesti määrittää pitkälti tulevan pelin temmon. Joukkueelta vaaditaan kuitenkin erittäin suurta kärsivällisyyttä pelissa – edellisessä kohtaamisessa lahdessa pelattiin 0 – 0:aa toisen erän lopulle kunnes LASB teki pari maalia jotka käytännössä pelin lopulta ratkaisivat. Sama kaava toistunee tässä kauden toisessa kohtaamisessa.

ÅIF:n parhaan pelaajan tuplapaitaa kantaa B-juniori ikäinen Oliver Sillanpää jonka kanttilaukauksen kanssa oranssit saavat olla erityisen tarkkana.

Ottelu on katsottavissa ÅIF:n tuottamana fanikamera lähetyksenä Ruutu+ palvelusta.