Öljymiesten vieraaksi

LASBin kahden ottelun viikonloppu huipentuu espoossa Oilersin vieraana. Kyseessä on runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu ja sarjatilanne huomioiden ottelusta kelpaa oransseille käytännössä ainoastaan kolmen pisteen voitto mikäli playoff unelma halutaan pitää elossa viimeiseen kotiotteluun saakka. Kolme pistettä Oilersilta otettiin jo syyskaudella lahdessa joten aivan tekemätön paikka sen ei pitäisi olla tänäänkään.

Happee voitto on jätetty taakse ja keskittyminen sunnuntaiseen peliin alkoi heti perjantaina. Joukkuetta riivaa edelleen flunssa-aalto joka vaikeuttaa pelaajien kierrättämistä otteluruuhkassa. Jokunen pelaaja on siis poissa kokoonpanosta tänäänkin perjantaiseen tapaan. Lopulliset päätökset kokoonpanon suhteen tehdään kuitenkin vasta aivan ottelun alla.

Oilers taistelee vielä kovasti runkosarjan kakkospaikasta EräViikinkien kanssa joten panosta ei ottelusta espoolaisiltakaan jää puuttumaan. Edellisessä pelissään perjantaina Oilers kävi voittamassa sarjajumbo ÅIF:n sipoossa maalein 5 – 8. Viimeisestä kymmenestä pelistään Oilers onkin hävinnyt ainoastaan kaksi (Classic, SPV) joten espoolaisen tähtisikermän kevätkunto on varsin mallikas joka puolestaan tietää todella kiireistä iltaa tänään oranssipaidoille. Tälle kaudelle LASBista Oilersiin siirtynyt Rasmus Kainulainen on ottanut, veljensä Justuksen loukkaannuttua, koko Oilersin ”reppuselkäänsä” ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä 47 tehopisteellä (20+ 27) eli Rasmuksen tahti on hyvin pitkälti sama kuin se oli aiemmilla kausilla lahdessa.

LASBin menestys elää tänäänkin pitkälti maalivahti Santtu Pohjosen onnistumisen varassa. Santtu on nykyisellään varmasti yksi liigan parhassa vedossa olevissa maalivahdeista antaen joukkueelle joka ilta mahdollisuuden voittaa vaikka joukkueen pelitapa ei tuotakaan paljoa tehtyjä maaleja. LASB on tehnyt kaikista liigajoukkueista vähiten maaleja (~4 maalia / ottelu) mutta kuten taas perjantaina nähtiin – neljä maalia riittää helposti kun vastustaja ei saa lähellekään niin montaa aikaiseksi.

Ottelua seurata Ruutu+ palvelusta.