Naisten edustus varmisti nousun 1.divisioonaan – pelit jatkuvat 2.divisioonan loppusarjassa

Kaakkois-Suomen 2.divarin jatkosarja pelattiin 8.3.2020 Kuusankoskella, mukana oli LASB, Hatsina, Voima ja Sudet. Alkusarjan pisteet siirtyivät mukana jatkosarjaan. Lohkon kaksi parasta varmistivat nousun 1.divariin ja voittajalle oli tiedossa vielä paikka loppusarjassa ja sitä kautta mahdollisiin liigakarsintoihin.

Naisten pelit kulkivat hieman ailahdellen. Ensimmäisestä pelistä tasapeli 4-4 Hatsinaa vastaan ja toisesta pelistä niukka 4-3 tappio Voimaa vastaan. Ennen päivän kolmatta peliä Susia vastaan tiedettiin, että voitolla päädyttäisiin tasapisteisiin Hatsinan kanssa, mutta lohkon voitto vietäisiin keskinäisten pelien vertailussa. Molemmat joukkueet olivat väsyneitä pitkästä päivästä, mutta LASB löysi vielä puhtia, vei pelin lukemin 8-1 ja näin ollen varmisti Kaakkois-Suomen lohkovoiton.

Kesällä 2019 kauden alkaessa, olivat muutoksen tuulet puhaltaneet joukkueessa. Edellisen kauden joukkueesta oli kasassa noin viisi pelaajaa ja sarjaan lähtöä ylipäätänsä mietittiin. Muutama vanhoja pelaajia saatiin puhuttua rinkiin takaisin ja yhteistyössä B-tyttöjen kanssa saatiin harjoitukset polkaistua käyntiin. Kauden aikana saatiin kovia pelaajia paluumuuttajina takaisin ja jatkosarjan päätyttyä naisten listoilta löytyi yhteensä 16 pelaajaa.

Kaudelle uudeksi valmentajaksi tuli Marko Kivelä:

-Kauden alku oli haastava, koska pelaajarinki oli pieni. Naisten ja B-tyttöjen hyvällä yhteistyöllä saatiin treenit pyörimään, sekä peleihin B-tytöistä lisäpelaajia. Kauden edetessä tavoitteeksi asetettiin nousu 1.divisioonaan. Se tavoite saavutettiin ja nyt pelit jatkuu loppusarjassa, jonne lähdemme haastamaan kovia joukkueita. Siellä menestyminen vaati meiltä huolellista ja kurinalaista peliä. Joka peli lähdetään voittamaan, mutta muistetaan myös nauttia näistä peleistä.

-Tästä on hyvä alkaa suunnittelemaan tulevaa kautta ja nousun myötä uskon, että LASB joukkueena kiinnostaa uusia pelaajia.

Naisten kapteeni Iida-Maija Veikkola on samoilla linjoilla kaudesta:

-Paljon uusia pelaajia tullut kauden aikana ja sen lisäksi B-tyttöjä aina ollut peleissä mukana. Yllättävän hyvin ollaan pystytty pelaamaan joukkueena, vaikka vaihtuvuutta on kentällisissä ollut paljon. Valmentajasta ollaan koulittu hyvä koutsi, naisten joukkue ei aina ole siitä helpoimmasta päästä valmentaa. B-tytöille iso kiitos, on ollut hienoa seurata heidän kehitystään. Mielenkiinnolla odotan tulevia karsintoja ja tulevaa ensi kautta.

Marko Kivelän lisäksi kiitoksen ansaitsee B-tyttöjen vastuuvalmentaja Mikko Tilli, joka on tehnyt huikeaa työtä niin junioreiden, kuin naisten joukkueen kanssa. Viimekaudellakin huoltajan toiminut Kalle Juvonen jatkoi tälläkin kaudella korvaamatonta työtään. Ilman hänen panostaan olisi pelit voineet kulkea hyvin erilailla useampaan kertaan. Naisten joukkue on kiitollinen näin hyvistä taustajoukoista.

Joukkue haluaa kiittää myös sponsoreita, jotka ovat jaksaneet uskoa naisten tekemiseen ja menestykseen. Kiitos Kuljetusliike Kari Järvinen, Sähköasennus Kai Nieminen ja Tero Norola. Kiitos myös kaikille talkoolaisille kotipeleissä ja kauden aikana.

Naisten pelit jatkuvat 21.-22.3 ja pelipaikka varmistuu 16.3. Keskitytään nyt vielä peleihin ja sen jälkeen käännetään katseet tulevaan kauteen korkeammalla sarjatasolla.