Haastattelu: LASBin seuratyöntekijä ja fysiikkawelho Jaakko Kivelä

Aiemmin muun muassa LASBin edustusjoukkueen penkin takaa tuttu Jaakko Kivelä aloitti elokuussa LASBin kokopäivätoimisena seuratyöntekijänä – esitimme Jaakolle muutaman kysymyksen uudesta pestistään.

 

Miten olet lahteen päätynyt ja miten täällä asustelet?

Muutin Lahteen naisen perässä 11 vuotta sitten ja olemme asuneet Ahtialassa 10 vuotta. Avopuolisoni Sinin kanssa meillä on tytär. Liina täytti viime kuussa 9 vuotta.

 

 

Miten päädyit LASBin toimintaan alunperin mukaan ja mitä muuta teet seuratyöntekijän tehtävien lisäksi?

Kososen Heikki kysyi keväällä 2018, että olisinko kiinnostunut tulemaan seuran A-poikien fysiikkavalmentajaksi ja tämän jälkeen keskustelut etenivät Mika Virtasen ja Teemu Variksen kanssa koskemaan myös edustusjoukkueen fyysistä valmennusta. Seuraavilla kausilla mukaan ovat tulleet B- ja C-pojat sekä alkavalla kaudella myös 1-divisioonassa pelaava naisten edustusjoukkue.

 

 

Minkälainen on taustasi urheilusta ja urheiluseuroista?

Olen kilpaillut kansallisella tasolla pikajuoksussa ja yleisurheiluvalmentamisen aloitin kotiseurassa Kaustisen Pohjan-Veikoissa vuonna 2002. Tämän jälkeen olen toiminut valmentajana Lahden Ahkerassa ja tehnyt myös fysiikkavalmennuksia FC Kuusysin tyttö- ja poikapuolella. Vajaat kymmenen vuotta olen toiminut Suomen Urheiluliitossa eri tehtävissä, ensin aluepäällikkönä ja sitten Kunniakierrospäällikkönä. Seuratoiminta on siis hyvinkin tuttua.

 

 

Mitä odotat työltäsi seuratyöntekijänä?

LASB seurana ottaa ison riskin palkkaamalla minut ja se luo tietysti omanlaisiaan paineita luottamuksen lunastamiseen. Seuratyöntekijän tehtävät näyttävät todella monipuolisilta ja haasteita tuo pirstaleisuus. Onneksi vapaaehtoiskoneisto on ällistyttävän vahva, joten yhteistyöllä varmasti tehtävänkuva tarkentuu ja työnteko tehostuu. Seura on jo sen verran iso, että paljon menee aikaa tutustuessa uusiin ihmisiin ja seuran toimintatapoihin. Uskon, että vuoden päästä olemme jo paljon viisaampia. Seuratyöntekijän hommien lisäksi jatkan edustusjoukkueen, A- ja B-poikien sekä Naisten edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana. Jonkin verran on käyty keskustelua myös B-tyttöjen ja C-poikien valmentamisesta. Loppu kädessä tietysti seuran johtoryhmä päättää mihin työaikaani käytetään.
Tämä on ensimmäinen kokopäiväinen työni urheiluseurassa, joten olen innoissani. Tästä työstä odotan eniten seuraihmisten kanssa toimimista ja heidän auttamista. Haluan nähdä oman panoksen vaikutukset seuratyössä ja auttaa omalta osaltani urheilijoita tavoittelemaan heidän päämääriään ja unelmiaan, jos näin voi sanoa.

 

 

Miten sinut tavoittaa parhaiten LASBiin liittyvissä asioissa?

Parhaiten minut saa kiinni LASBin asioissa seuran puhelimesta (+358 41 3171777) ennen klo 17, jonka jälkeen olen yleensä valmentamassa suurhallilla. Tiistaisin ja perjantaisin olen tavattavissa urheilukeskuksen toimistolla klo 10-17. Sähköpostiin (jaakko.kivela@lasb.fi) pyrin vastaamaan vuorokauden sisällä.