B-Pojat selvittivät tiensä valtakunnalliseen SM-sarjaan

B-pojat pelasivat SM-karsintojen toisen karsintaturnauksen helsingissä myllypuron Arena Centerissä viime viikonloppuna.

Lauantaina vastassa oli kaksi joukkuetta joista ensimmäisessä kohdattiin Happee jyväskylästä. Joukkue oli valmistatunut peliin hyvin ja jo ensimmäisellä minuutilla Karo Kantola heilutti Happeen maaliverkkoa mutta tuomarit olivat vakaasti sitä mieltä että tilanteessa oli käytetty korkeaa mailaa. Maali hylättiin. LASBin ensierän peli oli kuitenkin virheiden sävyttämää ja jyväskyläläiset rankaisivat armotta oranssipaitoja tilaisuuden tullen. Erätauolle siirryttiin 0 – 4 tappioasemasta ja oli mietinnän paikka.
Toinen ja kolmas erä olivatkin selkeästi LASBin hallintaa mutta Happee jatkoi tehokasta peliään ja käytti ylivoimat sekä erikoistilanteet mallikkaasti hyväkseen. LASBin kolmannen erän kirikään ei aivan riittänyt voittoon ja pelin päätyttyä taululla olivat 5 – 6 tappiolukemat ja pettymys oli arvatenkin kova. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että ainoa sauma SM-sarjaan olisi sunnuntaisessa ristiin karsinnassa.

Lauantain toisessa pelissä vastaan asteli Nibacos kokkolasta. Joukkue oli yrittänyt nollata Happee pelin karvaan pettymyksen mutta tietty alavireisyys näkyi otteista etenkin ratkaisupaikoissa. Kaikki kunnia kuitenkin Nibacokselle joka puolusti kurinalaisesti ja käytti omat mahdollisuutensa hyväksi ollen ottelussa kokonaisuutena parempi joukkue. Lopputuloksena 4 – 5 tappio oransseille ja katseet kohti sunnuntaita.

Sunnuntaina olikin edessä ristiinkarsinta ykköslohkon kolmanneksi sijoittunutta nimihirviötä SBS Masku/SBS Wirmo (SBSMSBSW) vastaan. Pelin käsikirjoitus oli selvä, voittaja jatkaa SM-sarjaan ja hävinnyt osapuoli pelaisi 1-divisioonassa.

Pelin alku oli LASBin hallintaa ja kaikki kolme kentällistä saivat painettua pelin vastustajan puolustusalueelle. Molempien joukkueiden pelistä näkyi kuitenkin että kyseessä oli jo kolmas ottelu viikonlopun aikana eikä ratkaisupaikoissa oltu erityisen tehokkaita kummassakaan päässä.
SBSMSBSW perustaa pelinsä tunnetusti nopeisiin vastahyökkäyksiin ja niissä joukkue olikin todella tehokas jälleen kerran. Oranssipaitojen pallollinen peli oli puolestaan napsun tai pari laadukkaampaa kuin lauantaina ja peli eteni pitkälti oranssipaitojen kontrollissa. Kolmannen erän puolivälissä peli näytti jo melko selvältä LASBin siirryttyä Tiitus Salokankaan maalilla jo 7 – 4 johtoon. SBSMSBSW vaihtoi maalivahtia ja sai uuden vaihteen peliinsä päälle. Kahden nopean kavennusmaalin ansiosta pelistä tulikin taas kutkuttavan jännittävä kun ottelua oli jäljellä vielä yhdeksän minuuttia. LASB kesti kuitenkin vastustajan lopun rynnistyksen ja kokonaisuudessaan huippupelin pelannut Niilo Kivistö päätti vastustajan kirin tekemällä ottelun toisen maalinsa tyhjiin.

Lopputulos 8 – 6 ja valtakunnallinen SM-sarjaa kutsuu jälleen oranssipaitoja.