Otteluennakko: Tiikerinnahkaa hakemaan Vantaalta

LASBin kausi jatkuu voitokkaan SPV-ottelun jälkeen Vantaalla, missä vastaan asettuu Tiikerit. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat jo kertaalleen Hollolassa ja tuolloin oranssipaidat raapivat voiton maalein 8-6.

Viime kaudeksi pääsarjatasolle noussut Tiikerit onnistui myös säilyttämään sarjapaikkansa täksi kaudeksi, kun kauden päätteeksi sarjasijoitus oli 11. LASBia vastaan voitot jaettiin tuolloin tasan, kun molemmat kävivät hakemassa pisteet vieraskentiltä.

Vastustaja tutuksi

Jos LASBin kesä oli hiljainen uusien pelaajien suhteen, niin samaa ei voi sanoa Tiikereistä. Viime kauden tulokas onnistui vahvistamaan kokoonpanoaan siinä määrin, että ainakin viime kaudella vaivannut syvyyden puute kokoonpanossa ei ole enää yhtä suuri ongelma.

Kokemusta puolustukseen tuo 30-vuotias Janne Salonen, joka siirtyi Tikkurilaan EräViikingeistä. Tiikerit kotiutti vahvistuksia lisäksi ulkomailta, kun Teemu Kantanen tulee Ruotsista puolustukseen, Kalle Laakso ja Teemu Suomalainen Sveitsistä sekä Niklas Laurila Saksasta hyökkäykseen.

Nousujohteisen kauden pelannut Tiikerit lähtee kauteen varmasti kovemmin odotuksin kuin edelliseen, mutta sarja-avauksessaan joukkue jäi tylysti nollille EräViikinkejä vastaan. Loppulukemat kirjattiin 0-3.

Vastaiskujoukkue on kyseessä, eli meidän pitää olla todella huolellisia pallon kanssa. Edellistä kamppailua asemasotamaisempi peli on tulossa, luonnehtii LASBin pääkäskijä Kalle Tyrkäs.

LASBin lähtökohdat

Oranssipaidat lähtevät otteluun allaan voitto Seinäjoelta SPV:n vieraana. Lahtelaiset voittivat runsasmaalisen ottelun lopulta 5-6. Turvallisen tuntuinen viiden maalin johto kahden erän jälkeen oli kuitenkin lähellä sulaa käsiin, kun Peliveljet löivät taululle neljä maalia kolmannessa erässä. Johto kuitenkin kesti ja pisteet lähtivät Lahteen.

Joukkueen tehomiehinä häärivät kahden maalin iltaa viettänyt Perttu Koljonen, sekä pisteet 1+1 iskeneet Miska Mäkinen ja Tino Nivala. Myös maalivahti Santtu Pohjonen oli totutun vahva, kasaten 33 torjuntaa ottelun aikana.

Toivotaan, että tulee toinen voitto ja jätkien itseluottamus kasvaa entisestään. Tosi erilainen peli odotettavissa kuin viikko sitten. Pitää olla kärsivällinen ja parantaa pallollista peliä, Tyrkäs tuumaa.

Voittavaa kokoonpanoa ei tunnetusti vaihdeta, joten lauantain otteluun lähdetään pitkälti samalla miehityksellä kuin Seinäjoellekin.

Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta kello 16.50 lähtien.