Naisten edustusjoukkue 1-divisioonan sarja-avaukseen viikonloppuna – myös nuorten joukkueilla sarjoja käyntiin

LASBin naisten edustusjoukkue aloittaa lauantaina kautensa 1-divisioonan C-lohkossa, kun joukkue kohtaa lauantaina Vantaan Campo Centerissä Ä-Lastin ja Jokerit sarjan ensimmäisessä turnausviikonlopussa.

2-divisioonasta täksi kaudeksi sarjatasoa ylemmäs noussut LASB lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan kovenevia vastuksia. Pelillinen haaste nousee sarjatason myötä merkittävästi.

– Suurimmalla osalla ykkösdivarijoukkueista on liigapelaajia mukana joukkueissaan, tosi kova sarja siis kyseessä. On jopa verrattu, että sarjassa pelaa yhtä kovia joukkueita kuin F-liigan B-lohkossa, LASBin naisten päävalmentaja Marko Kivelä taustoittaa.

Haasteen kasvaessa joukkuekin on kokenut paljon muutoksia tulevalle kaudelle. Osa 2-divisioonassa pelanneista pelaajista on jättäytynyt pois, joten tilalle on haettu uusia tulijoita ja kokemustakin.

– Paljon tullut uusia pelaajia, kun joukkue on nyt kasattu kilpajoukkuepohjalla. Vanhoja pelaajia on lähtenyt, niin pakko on ollut vahvistaa joukkuetta. Ollaan onneksi saatu värvättyä mukaan pelaajia, joilla on liigataustaa. Niillä, keillä suuremmin kokemusta ei ole, on sitten mahdollisuus ottaa oppia kokeneemmilta.

Joukkueen avainpelaajiksi Kivelä nostaa erityisesti puolustajat Tiia Leppäsen ja Salla Nuortevan sekä Kooveesta Lahteen saapuneen hyökkääjä Ira Töyrylän.

Nuorten SM-sarja-avauksia

Myös useat LASBin nuorten joukkueet aloittavat SM-sarjakautensa tulevana viikonloppuna. B-tytöt kohtaavat lauantaina Espoossa Northern Starsin ja sunnuntaina kotona Heinis-hallilla EräViikingit kello 15.00 alkavassa ottelussa.

B-pojat matkaavat lauantaina Jyväskylään Happeen vieraaksi ja kohtaavat lauantaina heti Hämeen derbyssä Steelersin Lahti Energia -Areenalla 12.30.

C1-poikien SM-sarjassa LASB/SB Heinola -yhdistelmäjoukkue kohtaa lauantaina viikonlopun ainoassa ottelussaan SPV:n Seinäjoella, kun samaan aikaan taas C1-poikien 1-divisioonassa LASB jr isännöi Tiikereitä Hämeenkosken Koskihallilla kello 15.

Kaikille viikonloppuna pelaaville LASBin joukkueille onnea peleihin!