Otteluennakko: Tuplapeliviikonloppu käyntiin Happeen vieraana

LASBin taival F-liigan runkosarjassa jatkuu jälleen lauantaina, kun oranssipaidat matkaavat Jyväskylään haastamaan Happeen kello 18.30 alkavassa ottelussa. Joukkueiden harjoituskauden mittelö Joutsassa päättyi lahtelaisittain murheellisesti, kun Happee takoi taululle lukemat 8-2.

Menneen vuosikymmenen kestomenestyjä Happeelle viime kausi oli vaikea, kun seura raapi paikkansa pudotuspeleihin vasta aivan viime kierroksilla, sijoittuen runkosarjassa kahdeksanneksi. Eroa yhdeksänneksi jääneeseen LASBiin oli seitsemän pistettä. Pudotuspeleissä vastaan tuli Classic ja sarja jäi 2-1 -tilanteeseen Classicin hyväksi, kun kausi keväällä keskeytettiin. Viime kaudella lahtelaiset voittivat molemmat keskinäisistä kohtaamisista.

– Harjoituspelissä oltiin isosti Happeeta jäljessä, kun Joutsassa tuli huolella turpaan. Kaudella sitten taas on lähes ainapelattu heitä vastaan tiukkoja matseja ja onnistuttu ottelusuunnitelmissa. Opiksi on otettu harjoituskaudesta ja uskon että ollaan lähellä voittoa lauantaina, LASBin kapteeni Tuure Ailio tuumaa.

Vastustaja tutuksi

Happeen kokoonpano koki pari merkittävää menetystä kesän aikana. Menneen kauden paras pistemies, kokenut hyökkääjä Jami Manninen. 52 tehopisteen kauden jälkeen pistelingon tie vei Sveitsiin. Myös puolustaja Jalo Kouvosen lähtö jättää merkittävän loven joukkueen alakertaan.

Lähtijöiden tilalle on tehty hyviä värväyksiä. Sveitsiläisvahvistus Silvan Bolliger on kiintoisa tapaus seurata, kuinka Sveitsin liigan pistetehtailu siirtyy Suomen kaukaloihin. Kolmeen peliin kasassa on tehot 2+1, joten alku on ollut kohtalainen. Lisäksi EräViikingeistä siirtynyt Roni Laasonen tuo maalintekovoimaa hyökkäykseen ja maajoukkueessakin Suomea edustanut puolustaja Jonne Junkkarinen varmuutta alakertaan.

Joukkueen ykköstähti on tänäkin vuonna Peter Kotilainen. Alku on ollut totutun vahva kylmänviileälle pistelingolle, kun pisteitä on kasassa kolmen pelin jälkeen jo 6+4=10. Mies pelaa Happeen ykkösketjussa yhdessä veljensä Paul Kotilaisen ja Laasosen kanssa. Tämä koostumus on joukkueen selkeä syömähammas ja pitää varmasti LASB-puolustuksen kiireisenä.

Happeella on jo yksi ottelu alla tältä viikolta, kun joukkue haki keskiviikkona voiton Kuopiosta Welhoja vastaan maalein 7-3.

LASBin lähtökohdat

Lahtelaiset lähtevät otteluun kahden voiton putkessa, kun kaksi viikkoa sitten kaatui SPV ja viikko sitten Tiikerit. Molemmat ottelut olivat runsasmaalisia ja varmoilta tuntuneet johtoasemat eivät aivan sitä olleetkaan.

– Ollaan pystytty tuottamaan maaleja ja maalipaikkoja aiempaa paremmin ja päästy pelien alussa hyvin kuskin paikalle. Toistaiseksi on onnistuttu pitämään johdot, vaikka itse ollaan vähän tarpeettoman jänniksi pelit tehty. Ollaan annettu yleisölle vähän viihdettä, Ailio nauraa.

Edessä on varmasti oranssipaitojen kauden kovin koitos tähän asti. Happeeta vastaan aiemman kaltaisiin virheisiin ei ole varaa, vaan johtoasemassakin pallon kanssa pitää löytyä varmuutta. Kokoonpano muuttuu aiemmista otteluista sen verran, että Joni Puolakka jää sivuun varusmiespalveluksen velvoitteiden takia ja Puolakan tilalle koonpanoon astuu nuori Tiitus Salokangas.

Edessä on LASBin kauden ensimmäinen tuplapeliviikonloppu, kun Jyväskylän reissun jälkeen sunnuntaina pelataan myös kotiavaus Nokian KRP:tä vastaan. Keitä kannattaa erityisesti seurata viikonlopun peleissä?

Patrik Laitinen tulee varmasti ottamaan vastustajan ykköspyssyjä rintataskuun viikonlopun aikana. Ja sitten Miska Mäkinen parhaan pistemiehen Tupla-paita päällään, puheet on ainakin kovat että ei aio paidasta kuulemma luopua. Toivottavasti se tarkoittaa lisätehoja viikonlopun aikana, kapteeni vinkkaa.

Happee-LASB lauantaina 3.10.2020 kello 18.30 Jyväskylän monitoimitalolla. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelussa 18.20 alkaen.