Otteluraportti: Jatkoaikapiste tuomisina Jyväskylän taistelupelistä

LASB ja Happee kohtasivat Jyväskylän lauantai-illassa, eikä kamppailu jättänyt varmasti yhtäkään katsojaa kylmäksi. Ennakkoon lahtelaisittain haastavaksi uumoiltu ottelu tarjosi viihdettä koko rahan edestä, vaikka vierasjoukkue LASB joutui lopulta pettymään jatkoajalla lukemin 5-6.

Pelin alkuun kotijoukkue puski päälle logonsa hirven lailla ja saikin lyötyä taululle kaksi maalia ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin. Takaiskujen jälkeen LASB alkoi päästä peliin kiinni paremmin ja paremmin, eikä aikaakaan kun Tino Nivala toi vieraat ensin maalin päähän ja Vili Näveri tasoihin muutaman minuutin sisällä. Erätauolle mentiin kuitenkin Happeen johdossa, kun Kaapo Siekkinen ujutti johto-osuman pian kavennuksen jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin vahvaa LASBia, kun ensin Jesse Arola toi vieraat tasoihin ja Joonatan Surakka vei johtoon. Maalien jälkeen alkoi kova taistelu johdon varjelemiseksi, kun ensin Näveri passitettiin jäähylle ja myöhemmin myös Jānis Ragovskis laitettiin istumaan. LASBin alivoimanelikko taisteli uhrautuvasti ja Santtu Pohjonen torjui maalillaan mallikkaasti läpi illan. Puolustuspeli oli tiivistä ja kolmanteen erään mentiin vieraiden johdossa.

Kolmannessa erässä taisteluvaihe jatkui, kuten teki jäähyilykin. Patrik Laitisen jäähystä selvittiin, mutta heti perään tulossa oli toinen, jolloin Happee pääsi tasoittamaan siirretyn rangaistuksen aikana. Molemmat saivat vielä yhdet maalit aikaan, ja vaikka loppuhetkillä oli paikkoja johtomaaliin molemmissa päissä, mentiin jatkoajalle 5-5 -lukemissa.

Jatkoaika olikin sitten tarkkaa peliä ja pääosin pallo oli LASBin hallussa. Ottelun ratkaisun kuitenkin iski lopulta Happeen Roni Laasonen reilu neljän minuutin jälkeen. Ottelun tehomiehinä häärivät Happeen Siekkinen tehoin 2+1=3 ja LASBin Miska Mäkinen tehoin 1+2=3.

Taistelupeliksi ottelua luonnehti myös päävalmentaja Kalle Tyrkäs taiston tauottua.

– Kun työmäärä on tarpeeksi kova, silloin pystyy taistelemaan voitoista. Maalin peli on maalin peli, toiselle se aina kääntyy ja tänään se kääntyi Happeelle. Hyvin onnistuttiin niiden tähtien pimentämisessä, mikä olikin yksi teema, ettei päästä niitä hallitsemaan liikaa peliä.

Myös jäähyjen jakautuminen puhutti ottelussa, kun Happee pääsi yrittämään ylivoimalla kolmesti ja neljäs oli tuloillaan, kun joukkue teki maalin siirretyn rangaistuksen aikaan. Pelin päätyttyä tilanteista käytiinkin rakentavaa keskustelua pukukoppikäytävällä tuomariston kanssa.

– Vähän jossiteltavaa oli, taisi ainakin ensimmäinen jäähy mennä vähän alta lipan. Olisi sitä ajatellut että olisi yhden ylivoiman saanut ehkä itsekin. Parhaansa tuomaritkin kuitenkin tekevät, ei se surkuttelu tässä auta, Tyrkäs tuumasi.

Heti seuraavana päivänä on uusi mahdollisuus ottaa täysi pistepotti, kun sunnuntaina pelataan kotona Nokian KrP:tä vastaan. Joukkueessa katseet käännetään tulevaan nopeasti.

– Sama taisteluilme ja huolellisuus otetaan tästä pelistä mukaan. Samantyylisillä asioilla pärjätään huomennakin, isolla työmäärällä, pidetään vastustajan hyökkäysarsenaali kurissa ja käytetään omat paikat hyväksi. Uutta matoa koukkuun vaan.