LASB N2 ensimmäisissä sarjaotteluissaan viikonloppuna Pyhtäällä

Vasta pari kuukautta sitten, elokuun alkupuolella Suurhallille kokoontui ensimmäisiin harjoituksiinsa joukko salibandynaisia, joista osalla oli yhteistä historiaa muista joukkueista ja osalle porukka oli täysin uusi. Tämä ryhmä sai nimekseen LASB Naiset 2 ja luotsikseen Toni Reimanin. Siitä alkoi uuden joukkueen valmistaminen tulevaan kauteen. Toni avasi pelikirjaa viikko viikolta treeneissä ja pelityyli sekä pelipaikat alkoivat pikkuhiljaa hahmottua. Muutamien harjoitusten ja Pelicansia vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen olikin pian jo kauden avauksen aika, kun naisten Kaakkois-Suomen 2. divisioonan sarjapelit alkoivat LASBin osalta sunnuntaina 4.10. Pyhtäällä.

Crackers – LASB 3-4

Ensimmäisenä vastaan tuli kotkalainen Crackers. Vastustaja aloitti pelin tehokkaasti ja teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia. LASB:n naiset eivät vastustajan vahvasta alusta hätkähtäneet, vaan toisessa erässä Iiris Kantoluoto avasi joukkueen pistetilin hienolla maalilla Piia Partisen syötöstä. Kymmenisen peliminuuttia myöhemmin Kantoluoto viimeisteli toisen maalinsa Laura Naumasen syötöstä ja peli oli tasan 2-2. LASB:n hyvä pelivire jatkui pelin loppua kohden ja Piia Partinen sinetöi LASB-naisten ensimmäisen voiton tekemällä viiden minuutin sisään kaksi upeaa maalia, joista toiseen syötön antoi Janni Tuunainen. Crackers onnistui maalinteossa vielä kertaalleen muutamaa minuuttia ennen pelin päättymistä, mutta ei enää onnistunut nousemaan rinnalle. Pelin päätöslukemat 3-4 LASB:lle ja näin kausi oli avattu voitokkaasti.

LASB – Voima 1-3

Toisessa pelissä vastustajana oli Voima Imatralta. Peli oli alusta saakka kovatempoinen. Vastustaja liikutti palloa taidokkaasti ja onnistui maalinteossa ensimmäisenä. LASB tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin tasoihin Iida Järvisen sijoittaessa Piia Partisen syötöstä pallon tarkasti takatolpalta maaliin. Vauhtia ja tilanteita pelissä riitti. Jäähyjä jaettiin yhteensä seitsemän, joten myös erikoistilannepelaamista päästiin harjoittelemaan. LASB:n kovasta taistelusta ja hyvästä puolustuspelaamisesta huolimatta vastustaja onnistui vielä kahdesti ja peli päättyi 1-3 Voiman voittoon. LASB:n maalivahti Elli Idänpirtti oli koko turnauksen timanttisessa vireessä ja torjui toisessa ottelussa huikeat 39 kertaa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti 24.10. järjestettävää kotiturnausta.

Teksti: Laura Naumanen ja Nina Into