Otteluraportti: Tuplapeliviikonloppu huipentui komeaan kotivoittoon

Lahti Energia -areenalla nähtiin pitkästä aikaa miesten pääsarjatason salibandya, kun sunnuntain kamppailussa LASB kohtasi Nokian KrP:n. Kotiyleisö saikin makeaa kerrakseen, kun oranssipaitainen kotijoukkue pelasi vahvan ja kurinalaisen kamppailun, iskien siinä sivussa seitsemän maalia. Loppulukemiksi taululle jäivät 7-4.

Happee-ottelussa nähtyä taisteluilmettä toivottiin myös kotikentällä ja sitä myös saatiin. Puolustuspeli oli jämäkkää, omissa oltiin kärsivällisiä ja saatiin hyviä pallonriistoja pitkin iltaa. Tekopaikat viimeisteltiin tehokkaasti.

– Vähän jännitti tulla kotiyleisön eteen, mutta peli oli kuitenkin hyvin kontrollissa. Viidellä viittä vastaan -peli, puolustaminen, oma pää ja karvaukset on meillä aika hyvällä mallilla. Vastustajalle ei aukea paikat kuin ladon ovet ja Santtu torjuu hyvin ne mitä tarvitsee, päävalmentaja Kalle Tyrkäs summasi ottelun antia.

LASB aloitti maalinteon jo kahden minuutin pelin jälkeen, kun sarjan kuumimpiin maalintekijöihin tällä hetkellä lukeutuva Perttu Koljonen iski alkutahdit ottelulle. KrP-puolustaja Lauri Alkki ehti istua edeltänyttä maastapelaamisjäähyä vain sekunnin verran, kun  Koljonen rokotti suoraan kulmasta annetun syötön jälkeen ranteella etukulmaan. Hieman vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin helähti uudemman kerran, asialla jälleen sama mies.

Toisessa erässä tehtiin kaksi maalia per joukkue, kun erän alkuun ensin Tupla-paitaa kantanut Miska Mäkinen pääsi nautiskelemaan Tiitus Salokankaan oivaltavasta syötöstä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Erän loppupuolella KrP pääsi kolmoskentän nuorten voimin tulostaululle, kun Anton Roth ja Simo Paulaharju iskivät maalit mieheen. Myös LASBin Lauri Palvaila pääsi tekemään kauden avausmaalinsa.

Päätöserässä nähtiin odotetusti aggressiivisesti kavennuksia hakenut vierasjoukkue, kun KrP haki useaan otteeseen tehoja hyökkäyspeliin peluuttamalla neljää hyökkääjää ja yhtä puolustajaa. LASB puolusti ja teki pari maalia, tekijöinä Miikka Pentikäinen ja JP Auroila. KrP sai kuitenkin kavennuksen neljä minuuttia ennen loppua, kun joukkue haki maaleja ilman maalivahtia, kun Paulaharju pääsi viimeistelemään illan toisensa. Kuudella kenttäpelaajalla lisäosumien haku jatkui, minkä lisäksi LASBin Vili Näverille tuomittiin jäähy kädellä pelaamisesta puolitoista minuuttia ennen pelin loppua. KrP yritti vimmatusti, mutta kapteeni Tuure Ailio pääsi ohjaamaan Jesse Arolan syötön tyhjään maaliin ja ratkaisemaan ottelun lopullisesti. Vieraat saivat vielä maalin aikaan sekunteja ennen loppua, mutta se oli enää kosmetiikkaa.

Ottelun parhaina palkittiin KrP:n kolmen pisteen mies Paulaharju sekä LASBin nuori Tiitus Salokangas. Happeeta vastaan avauserän jälkeen penkitetty nuorukainen nauttikin vastuusta tänään läpi illan.

– Tiitus on tosi nuori poika vielä, ei ole tarkoituskaan yrittää liian nopeasti häntä tähän sisään ajaa, mutta pikku hiljaa. Hyvä poika, tänään sai pelata koko pelin. Hänellä on edessään kaunis tulevaisuus.

Joukkueen lisäksi kiitosta ja erityismainintaa ottelun esityksistä sai osakseen kannattajakatsomo rumpuryhmineen. Läpi illan mekkalaa pitänyt kannatusryhmä toi rutkasti virtaa joukkueelle. Siihen kiitokseen on helppo yhtyä!

Nyt vedetään hetki happea ja perjantaina pelit jatkuvat Oilersin vieraana Espoossa. Sunnuntaina palataan kotikentälle Hämeen derbyn merkeissä, kun Steelers tulee kylään.