Otteluennakko: Espoossa edessä kärkipään kamppailu

Uusi F-liigaviikko aloitetaan tällä kertaa Espoossa, kun LASB matkaa Oilersin vieraaksi Tapiolan urheiluhallille. Ottelussa taistellaan tärkeistä pisteistä, sillä molemmat joukkueet ovat sarjan kärkipäässä, Oilers toisena 12 pisteellä ja LASB neljäntenä kymmenellä pisteellä.

Viime kauden runkosarjan kakkonen on aloittanut kautensa vahvasti, kun neljästä pelistä on kasassa neljä voittoa. Espoolaisjoukkue aloitti kautensa kolmen ottelun kotipeliputkella ja neljänteenkään peliin ei tarvinut pääkaupunkiseudulta poistua, kun vieraissa joukkue kohtasi Helsingissä EräViikingit.

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen elokuun lopussa, tuolloin kotijoukkue Oilers oli niukasti parempi maalein 5-4. Myös aiemmilla kausilla Oilers on ollut oranssipaidoille vaikea vastustaja, kun LASB on voittanut kaksi kahdeksasta kohtaamisesta ja kerran on pelattu tasan.

Vastustaja tutuksi

Oilersin isoin menetys kesän aikana oli hyökkääjä Sylvester Raikamo, joka viimeisteli viime kaudella peräti 19 maalia. Pienemmän roolin lähtijöitä olivat muun muassa Kalle Keskitalo, Antti Aarnio ja Jani Lehtoniemi.

Tulijoista merkittävimpänä joukkueeseen liittyi kokenut laitahyökkääjä Tuomas Iiskola, joka palasi Sveitsin kentiltä takaisin Suomeen. Myös nuorilla Jasper Juutilla ja Alexander Nymanilla on mahdollisuus ottaa uutta askelta urallaan Espoossa.

Kokonaisuudessaan Oilers on nuori joukkue, jonka hyökkäyskalusto on todella laadukas. Joukkueen hyökkäyskaluston terävimpänä kärkenä loistavat LASBilaisittain hyvinkin tutut nimet Rasmus ja Justus Kainulainen. Tulitukea veljeksille antavat muun muassa Iiskolan veljekset, Markus Markkola sekä Riku Holopainen.

– He karvaavat paljon kolmella ja neljällä pelaajalla, eivätkä halua antaa vastustajalle mitään pallokontrollia. Jos pallo on vastustajalle, niin täysiä tullaan päin. Aikamoista hawaijipalloa tulee olemaan edestakaisin. He pelaavat tosi hyvää peliä tällä hetkellä. On varmaan kaikkein kovin jengi mikä tähän asti ollaan kohdattu. Ovat ottaneet vakuuttavia voittoja puhtaalla pelillä, LASBin hyökkääjä Tino Nivala summaa vastustajaa.

LASBin lähtökohdat

Vierasjoukkue LASB porskuttaa alkukauden pisteputkessaan, kun neljästä ottelusta kasassa on kymmenen pistettä. Viikonloppuna Happeen vieraana tilille tuli piste jatkoaikatappiosta ja kotona KrP:tä vastaan tuli täysi pistepotti. Vahvalla puolustuspelillä ja tehokkaalla viimeistelyllä  pelejä itselleen kääntänyt joukkue lähtee haastamaan ennakkosuosikki Oilersia tutuilla aseilla.

– Puolustuspelillä, Santulla ja tehokkaalla maalintekopelillä mennään, Nivala tiivistää.

Oranssipaidat lähtevät otteluun muutoin samalla kokoonpanolla kuin viime viikonloppuna, mutta Joni Puolakka tekee paluun kokoonpanoon armeijavelvotteiden jälkeen.

Ketä ottelussa kannattaa seurata LASBin puolelta? 

– Tänä viikonloppuna on laitureiden markkinat, vastahyökkäyksiä on luvassa paljon, missä laiturit on ylimpänä, niin laitureista varmaan löytyy ratkaisijat. Mennään tylsällä vastauksella, että Perttu (Koljonen) kannattaa laittaa seurantaan.

Oilers-LASB Tapiolan urheiluhallilla kello 18.30 alkaen, matsi nähtävissä tuttuun tapaan Ruutu+:n kautta.