Omat pojat maailmalla: Rasmus ja Justus Kainulainen

Perjantaisessa vierasottelussa Esport Oilersia vastaan vastustajan puolella nähtiin LASBilaisittain hyvinkin tuttuja nimiä, kun Kainulaisen veljeksistä Rasmus ja Justus viilettivät espoolaisten riveissä. Rasmukselle kausi on toinen Espoossa, Justukselle jo kolmas.

Itse ottelu päättyi Oilersin voittoon 4-3 jatkoajalla, joten Oilersin voittoputki jatkui, mutta niin teki LASBin pisteputkikin. LASB aiheutti myös ensimmäisen pistemenetyksen tällä kaudella espoolaisjoukkueelle.

– Ihan hyvä startti saatiin, hyvä avauserä meiltä. Kahden maalin johdosta oli hyvä lähteä jatkamaan, mutta sitten vähän passivoiduttiin. Se sitten näkyi tuloksessa, kun ei kahta pistettä enempää tullut. LASB piti palloa omissa ja me odoteltiin, että ne tulisi pallon kanssa ylös, mutta ei ne oikein sieltä tullut. Semmoista odottelua, ei varmaan mikään yleisöystävällisin peli, Rasmus pohtii ottelun antia.

– Aika nihkeä matsi, kaverille plussat siitä, että malttoi pysyä hyvin pallossa. Sinnikäs joukkue, Justus komppaa.

Vaikka molemmat ovat LASBin useampaan kertaan jo lähtönsä jälkeen kohdanneet, ovat pelit lahtelaisnippua vastaan silti yhä erityisiä. Pisteille veljeksistä ei kumpikaan päässyt tällä kertaa, mutta jäähypenkillä molemmat kävivät.

– On siinä aina semmoinen tietty ekstralataus, kun vanhoja hyviä kavereita vastaan pelaa. On ne aina kivoja pelejä kun pääsee LASBia vastaan vääntämään, Justus sanoo.

Vanhojen joukkuetovereiden kanssa naureskeltiinkin ja vaihdettiin kuulumisia, mutta kentällä ei kaveerattu.

– Pieni ekstralataus tietenkin on, kiva nähdä kavereita ja päästä vähän möyhimään heidän kanssaan, Rasmus toteaa.

Oilers on kulkenut tällä kaudella voitosta voittoon ja samassa vitjassa pelanneilla veljeksilläkin on kulkenut. Rasmuksen nimi löytyy pistepörssistä viidenneltä sijalta, Justuksen sijalta 30.

–  Aika virheetöntä tekemistä on ollut. Tänään tuli pieni oksa siihen, mutta tästä on hyvä jatkaa voittojen tiellä, sanoo Rasmus.

– Onhan se voittaminen keskimäärin häviämistä kivempaa, Justus puolestaan analysoi.

Entä mitä terveisiä lähettäisitte LASBin kannattajille, jotka varmasti otteitanne vielä seurailevat?

– Pysykää terveinä ja tulkaa katsomaan matseja aina kun mahdollista, Justus toteaa.

– Teillä on hyvä meininki siellä Lahdessa, nauttikaa ja hymyilkää, Rasmus päättää.