Otteluraportti: Jatkoaikatrillerin lisäpiste jäi Oilersille

LASB ja trillerimäinen vierasottelu, tuttu kaava toistui jälleen. Oilers johti parhaimmillaan jo 3-0, mutta sitkeä LASB kairasi ottelun tasoihin kolmannessa erässä. Lopulta jatkoaikavoiton nappasi kotijoukkue Oilers. Oranssipaitojen pisteputki kuitenkin jatkuu. Pistemenetys oli Oilersin ensimmäinen tähän kauteen.

Avauserä oli LASBilaisittain mollivoittoinen, kun kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Casper Pfitzner löi Oilersin johtoon maalin edustalta jo alle kahden minuutin pelin jälkeen. Alku oli muutoin varovainen vierasjoukkueelta, kun omasta päästä oli vaikeaa päästä pois kovan Oilersin karvauksen painaessa päälle. Oilers kävi lähellä kahden maalin johtoa, kun Markus Markkola sai pallon maaliin, mutta teki sen korkealla mailalla. Toinen takaisku tuli kuitenkin erän lopulla Henri Iiskolan lavasta.

Toinenkin erä alkoi murheellisesti, kun puolentoista minuutin pelin jälkeen Antti Suomela löi kotijoukkueen kolmen maalin johtoon. LASB sai ennen erän puoltaväliä kuitenkin kavennusmahdollisuudet tarjottimella, kun joukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla liki puolitoista minuuttia, mutta tuloksetta. Pian seuranneella seuraavalla ylivoimatilaisuudella kapteeni Tuure Ailio pääsi sivaltamaan joukkueen avausmaalin. Oilerskin sai erässä vaarallisia paikkoja, mutta Santtu Pohjonen hoiti oman tonttinsa varmuudella.

– Vähän tahmea startti, ei päästy ekassa erässä kunnolla peliin kiinni. Kun päästiin, niin kaveri sai vähän ikävän maalin siihen loppuun. Tokassa erässä päästiin paljon ylivoimalle, mutta niistä olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Muutama hyvä vetopaikka, mutta ei vaan mennyt perille saakka, kapteeni Ailio kommentoi pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen neljäs maali oli tuloillaan, mutta Markkolan maali hylättiin jo toistamiseen, koska Pohjosta oli häiritty maalillaan. LASB tuli kolmanteen erään hyvällä ja aggressivisemmalla peli-ilmeellä ja pakotti isännät virheisiin pallon kanssa. Paikkoja alkoi tulla ja toinen maali syntyi Joonatan Surakan lavasta ajassa 52:30. Paikkoja oli tasoitukseenkin ja ilman maalivahtia pelattiin jo kolme minuuttia ennen loppua. Tino Nivala huipensikin kirin ajassa 58:08 lyömällä tasoituksen, joten jatkoaika kutsui. Jatkoajalla maalinteossa onnistui kotijoukkue ja Tuomas Iiskola.

– Jatkoajasta ei muuta sanottavaa oikein ole, kuin että omiin tuli. Harmittaa vietävästi.

– Positiivinen fiilis kuitenkin jäi, Oilers on yksi sarjan parhaista jengeistä ja meille vaikeimpia vastustajia. Ei pidä olla liian ankara itselleen tästä, kovin moni jengi ei täältä pistettäkään hae.

Seuraavan kerran LASB pelaa kotona, kun sunnuntaina vieraaksi tulee Hämeenlinnan Steelers. Liput otteluun luukulta tuntia ennen ottelua, tai osoitteesta tiketti.fi.

Huomioithan, että ottelussa on maskipakko!