Otteluennakko: Sunnuntaina vastassa rakas vastustaja Steelers – “Raastaa, repii ja huutelee päälle”

Kauden toisessa kotiottelussa LASB kohtaa rakkaan kilpakumppanin Hämeenlinnasta, kun Steelers tulee kylään Lahti Energia -areenalle.

Steelers on sarjataulukossa yhdeksäntenä kuudella pisteellä, LASB neljäntenä yhdellätoista. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kuudesta ottelustaan yhden, mutta ovat raapineet lisäksi jatkoaikapisteen kolmesta ottelusta, LASB puolestaan voittanut kolme ja ottanut kaksi jatkoaikapistettä.

Joukkueiden välisten kohtaamisten voitot LASBin liigataipaleen aikana on jaettu tasan, kun kumpikin on voittanut neljä ottelua. LASB on voittanut viimeiset kolme kohtaamista. Joukkueiden oli tarkoitus kohdata harjoituskauden päätösottelussa syyskuussa, mutta tuo ottelu jouduttiin perumaan varotoimenpiteenä virustilanteen vuoksi.

Vastustaja tutuksi

Steelersin merkittävin vahvistus kesäkaudella oli koko liigan mittapuulla kova paluumuuttaja Eero Kosonen. Suomen maajoukkueen monivuotinen ykköstorjuja tuo runsaasti kokemusta ja varmuutta joukkueen peräpäähän, sekä mielenkiintoa joukkuetta kohtaan. Kososen huippuvirettä joukkue tarvitsee, sillä muilta osin viime kauden sarjan häntäpään joukkue ei juuri ole vahvistunut.

Hyökkäyksen suurin menetys on Nokialle KrP:n riveihin poistunut Nico Jonaesson. Tehoja lähti myös Niko Einiön ja Pieti Alatalon poistuttua, eikä tilalle juuri ole tullut kuin pelaajia divarijoukkueista.

– Muutaman pelin katsoneena vaikuttaa ärsyttävältä vastustajalta Tekee hirveän määrän töitä kentällä. Raastaa, repii ja huutelee päälle, LASB-kippari Tuure Ailio kuvailee Steelersiä.

– Tärkeää olisi päästä kuskin paikalle heti alusta ja pakottaa vastustaja muokkaamaan peliään aktiivisempaan suuntaan. Jos siihen tilanteeseen päästään, niin ollaan vahvoilla.

LASBin lähtökohdat

Perjantaina Oilersin vieraana Espoossa pelannut LASB jatkoi pisteputkeaan nousemalla kolmen maalin päästä tasoihin, vaikka tappio tulikin jatkoajalla. Tuttu työmäärä ja asenne näkyi kentällä jälleen.

– Tosi erilainen peli tulossa, kun ollaan ennakkosuosikin asemassa. Steelers on meidän tavoin tehnyt hirveän määrän töitä peleissä ja se on tuottanut heille pisteitä varmasti enemmän mitä itse olisivat ajatelleet. Tällä työmäärällä ollaan vahvoilla silloinkin. Pallolla ollaan oletettavasti enemmän, mutta ei se ongelma ole.

Hämäläisjoukkueiden väännöissä on yhteisen historian myötä aina pientä ekstralatausta, sen myöntää Ailiokin.

– Hyviä pelejä on ollut meidän välillä, toivottavasti yleisöä saadaan sääntöjen puitteissa hallille paljon. Paljon jengi vaihtunut, mutta varmasti odotettu peli molemmissa jengeissä. Molemmat pitää toisiaan ärsyttävinä vastustajina.

– Ikinä ei haluta hävitä, mutta tätä ei varsinkaan!

LASB-Steelers Lahti Energia -areenalla sunnuntaina 11.10. kello 16 alkaen. Ottelu nähtävissä myös Ruutu+ -palvelussa. 

Liput ennakkoon tiketti.fi tai lippuluukulta tunti ennen peliä. Huomioithan, että ottelussa on maskipakko!

Sunnuntaina on myös viimeinen mahdollisuus ostaa LASBin kausikortti.