Otteluennakko: EräViikingit rantautuvat haastaman LASBin Lahden perjantai-illassa

Lähes kahden viikon pelitauko on vietetty ja paluu pelikentille tapahtuu perjantaina kotona, kun EräViikingit tulevat vieraaksi Lahteen. LASB lähti tauolle iloisissa merkeissä, kun Steelers-voiton myötä paikka sarjan kärkinelikossa pysyi yhä hallussa. EräViikingeillä kauden alku on ollut mollivoittoisempi, kun joukkue on voittanut kaksi ottelua ja hävinnyt neljä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjan yhdeksänteen sijaan.

– Tasainen ottelu tulossa, taistellaan samoista sijoituksista molemmat. Molemmilla joukkueilla on kova hinku pudotuspeleihin. Tärkeä peli molemmille, meidän alkukausi on ollut vahva, ErVillä tuloksellisesti vähän heikompi. Heille todella iso peli, kun pitäisi saada pinnoja, mutta ei me Lahessa niitä heille anneta, ErVin kasvatteihin lukeutuva LASB-puolustaja Miska Mäkinen ennakoi ottelun antia.

Vastustaja tutuksi

EräViikinkien runko on pysynyt hyvin pitkälti samana vuoden takaisesta. Merkittävimpänä lähtijänä mainittakoon Happeeseen siirtynyt Roni Laasonen, joka on kunnostautunut tehokkaana viimeistelijänä tällä kaudella, sekä Tiikereihin lähtenyt kokenut puolustaja Janne Salonen. Tilalle puolustukseen joukkue värväsi Ruotsin kentiltä Marko Juseliuksen, ja hyökkäykseen ÅIF:n lupaavan hyökkääjän Oliver Sillanpään.

Kuten todettua, joukkueen alkukausi on ollut tahmea. Joukkue on päästänyt sarjan neljänneksi eniten maaleja ja tehnyt itse myös neljänneksi vähiten maaleja. Tehot ovat jakautuneet melko tasaisesti kentällisten välillä, kun joukkueen kärkipaikkaa pistesarakkeessa jakavat Markus Salmi, Joonatan Lindholm ja Oliver Sillanpää. Totutusti paljon ykkösketjunsa varassa ollut joukkue on saanut tehoja kärkivitjan ulkopuolelta, mutta ei läheskään tarpeeksi.

LASBin lähtökohdat

Tauolle lähdettiin 5-2 -voitolla Steelersistä ja muutenkin vahvan alkukauden jälkeen. Varsinaisella peliajalla LASB ei ole hävinnyt vielä kertaakaan ja kotiotteluissa saldona on pelkkiä voittoja. Hyvä lähtökohta myös tulevaan kamppailuun. Vahvaan puolustuspeliin ja tehokkaaseen viimeistelyyn nojannut lahtelaisnippu luottaa samoihin aseisiin myös ErViä vastaan.

LASBin kovimpina pistenikkareina ovat kunnostautuneet alkukaudesta puolustaja Miska Mäkinen, joka kantaa yhä edelleen parhaan pistemiehen Tupla-paitaa 12 pisteellä. Pisteen verran perässä kärkkyy joukkueen maalitykki Perttu Koljonen.

Kokoonpano ei suuresti muutu parin viikon takaisesta, hyökkäysketjuissa pienennä muutoksena Tiitus Salokangas nousee kolmosvitjan laitaan JP Auroilan paikalle.

– Pelataan hyvää puolustuspeliä ja tehdään tarvittavat maalit. Pitää varmaan pisteitä tehdä taas itsekin jos Tupla-paidan haluaa pitää, ainakin enemmän pitäisi tehdä kuin mitä Peke tekee, Mäkinen nauraa.

LASB-EräViikingit perjantaina 23.10. kello 18.30 Lahti Energia -areenalla! Liput lippuluukulta tuntia ennen ottelua tai tiketti.fi -palvelusta ennakkoon.

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelusta tuttuun tapaan.

Tutustuthan ottelutapahtuman turvallisuusohjeisiin: https://www.lasb.fi/2020/10/04/lasbin-kotiotteluiden-turvallisuusohjeet/