Otteluraportti: Vaikea alku kääntyi vakuuttavaksi voitoksi EräViikingeistä

Lahti Energia -areenalla nähtiin jälleen viihdyttävä ottelu, kun LASB jatkoi alkukauden vahvaa virettään ja otti täyden pistepotin. EräViikinkien vahva alku ei oranssipaitoja lannistanut, vaan 0-2 -tappioasema kääntyi lopulta 5-3 -voitoksi.

Avauserä oli LASBilta hieman uninen, kun vierasjoukkue ErVi pääsi oranssipaitojen alueella tekopaikoille silminnähden helposti. Maaliteon aloittikin vierasjoukkue, kun Oliver Sillanpää pääsi nauttimaan Juho Niinikosken syötöstä ja ohittamaan Santtu Pohjosen seitsemän minuutin pelin jälkeen. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaatoi vieraiden kapteeni Jani Kukkola kahdeksan minuuttia myöhemmin tarkalla laukauksella etukulmaan. Vain parikymmentä sekuntia tästä puolustaja Julius Lehdon polvivamma toi vielä lisää murhetta kotijoukkueen leiriin, kun Lehto joutui jättämään pelin kesken. Tärkeä kavennusmaali saatiin aikaiseksi vielä kolme minuuttia ennen loppua, kun Henri Stenberg pääsi rokottamaan syötönkatkonsa jälkeen.

– Alku oli vaikea ja melkoista hakemista. Kaverikin oli hyvä, mutta meillä ei ollut puhetta ollenkaan kentällä, eikä ehkä jalallakaan oltu riittävän hyviä. Jotain siitä puuttui.Saatiin sitten puhetta lisättyä ja oma peli rullaamaan. Hyökkäyspelissä ei ongelmia juuri ollut, mutta oma pää oli ongelmana, ykkösketjun keskushyökkääjä Joni Puolakka kertaa ottelua.

Toinen erä olikin vahvasti LASB-merkkinen, kun tasoitusmaali syntyi erän puolivälissä Tino Nivalan viimeistelystä. Maalien makuun pääsivät myös puolustajat Miska Mäkinen ja Lauri Palvaila. Myös puolustuspeli toimi ensimmäistä erää paremmin, kun vaarallisimmat maalipaikat saatiin pelattua pois.

Kolmanteen erään lähdettiin puolustamaan kahden maalin johtoa ja siinä onnistuttiinkin mainiosti. Varmistusosuman pääsi iskemään erän puolivälin jälkeen Joni Puolakka, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Vieraiden kiri jäi vaisuksi, vaikka helsinkiläisnippu hakikin lopussa kavennusta ilman maalivahtia. Nivala oli lähellä antaa viimeisen tikarin vieraiden kiriyrityksille viimeistelemällä tyhjään rysään, mutta kuti osui tolppaan. Yhden kavennuksen ErVi kuitenkin lopulta sai, mutta liian myöhään, kun Markus Salmi onnistui muutama sekunti ennen loppusummeria.

– Jonkun verran oli odotettukin kauden ensimmäistä osumaa. Hyvä syöttö ja hyvästä paikasta pääsi laittamaan sisään, ei kai siitä voinut oikein epäonnistuakaan, Puolakka kuvailee maaliaan.

Seuraavan kerran LASB on askissa tiistaina, kun joukkueen bussi suuntaa kohti Kuopiota. Welhoja vastaan LASB on selkeä ennakkosuosikki, kun kotijoukkueella ei ole kaudesta kasassa vielä pisteen pistettä ennen lauantaista Steelers-ottelua.

– Paha peli tulossa, Welhot on vielä ilman pisteitä, mutta silti pitäisi pystyä latautumaan heitä vastaan. Ei ole mikään helppo peli tulossa, Puolakka ennakoi.

Kuva: Juhani Järvenpää.