Otteluennakko: Pisteitä taikomaan savolaisilta Welhoilta

LASBin tie F-liigan runkosarjassa vie tällä kertaa kohti Kuopiota, missä viikko aloitetaan Welhojen vieraana. Ottelussa pelataan sarjapisteiden lisäksi jatkopaikasta Suomen Cupissa. Perjantaisen EräViikingit-voiton jälkeen LASB miehittää sarjataulukon kolmatta sijaa tasapisteissä Oilersin kanssa, mutta kotijoukkue Welhojen kauden aloitus on ollut synkempi. Kuopiolaisten pistesarake näyttää yhä nollaa kuuden pelatun ottelun jälkeen, eikä pistesaldo oikeuta viimeistä sijaa korkeammalle. LASBia voi helposti pitää ennakkosuosikkina otteluun.

– Matkapeli ja keskellä viikkoa, kyllähän se siinä mielessä kotijoukkuetta suosii. Täytyy matkustaessa pysähdellä ja jaloitella paljon, että vältetään bussijalat. Peliin pitää päästä hyvin kiinni alusta asti jos pisteitä mielitään, LASB-käskijä Kalle Tyrkäs ennakoi.

Kuopiolaisnippu on ollut LASBille suotuisa vastustaja viime vuosina, kun oranssien edellinen tappio Welhoja vastaan on keväältä 2016 Divarin pudotuspeleistä. Kolmen viime kauden liigatason kohtaamiset ovat kaikki päättyneet LASBin eduksi.

Vastustaja tutuksi

2017-2018 -kaudeksi pääsarjatasolle noussut Welhot on nauttinut vastaavanlaista menestystä liigavuosinaan kuin LASB; pudotuspelipaikka on karttanut joka kaudella. Tämäkään kausi ei ole antanut merkkejä muutoksesta parempaan, kun joukkue on vielä nollilla marraskuun lähestyessä.

Welhojen kokoonpano on myös pysynyt pitkälti samana viime vuodesta. Merkittäviä lähtijöitä ei ollut, eikä toisaalta tulijoitakaan. Joukkueen yksinäisinä kärkipelaajina loistavat ykkösketjun laidassa Aleksi Ahokas ja puolustuksesta joukkueen kapteeni Riku Tuononen. Myös maalivahti Roni Tuononen on erittäin pätevä kassari F-liigassa.

– Welhot on nälkäinen jengi. Heidän kautensa ei ole alkanut hyvin, niin varmasti janoavat pisteitä. Muutama kokeneempi pelaaja on  ja paljon nuoruutta, tulevia hyviä pelaajia. Omasta tekemisestä se on meillä kiinni, meidän tason pitää riittää kyllä siinä pelissä. Ei siinä mitään sellaista ole miksi ei pärjättäisi heitä vastaan, Tyrkäs summaa.

LASBin lähtökohdat

LASB lähtee otteluun kahden pelin voittoputkessa ja koko alkukauden mittaisessa pisteputkessa. Joukkue palasi pelitauolta perjantaina voitokkaasti EräViikinkejä vastaan, vaikka tuolloin alku olikin tahmea. Kuopioon lähdetään tilastojen valossa selkeänä ennakkosuosikkina.

– En usko, että mitään ylimielisyyttä näkyy. Enemmän se on siitä kiinni, että päästään omaan pelitempoon, eikä jäädä heidän tempoonsa pelaamaan. Ylimielisyys ja “takki auki lähteminen” on niin häilyviä juttuja, se on yleensä enemmän sitä, että helposti jää kaverin tasolle pelaamaan. Sitä koitetaan puhua ja jumpata, että päästään omaan peliin, pallotempoon ja helppouteen pallon kanssa alusta asti, Tyrkäs maalaa valmistautumisen pääasioiksi.

Kuopioon matkaava kokoonpano on vielä edeltävänä iltana auki, etenkin puolustuksen osalta.   EräViikinkejä vastaan polvensa loukannut Julius Lehto on jatkotutkimuksissa ja varmuudella poissa pelistä. Lisäksi Juuso Vesanen on sivussa sairastumisen vuoksi ja Lauri Palvailan tilanne on vielä epävarma. Lisäksi kauden avausmaalinsa perjantaina iskenyt ykkösketjun sentteri Joni Puolakka on jälleen armeijakiireiden vuoksi sivussa.

Welhot – LASB tiistaina 27.10.2020 Kuopiohallilla klo 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä myös VeikkausTV:n kautta.