Otteluraportti: Welhojen temput eivät riittäneet LASBia vastaan

LASB matkasi Kuopioon hieman tavallista ohuemmalla kokoonpanolla, kun varsinkin puolustuksessa oli aukkoja täytettäväksi. Konsta Lehtonen ja Ralfs Orste pääsivät nauttimaan peliajasta ensi kertaa tällä kaudella. Myös hyökkääjä Timi Kotka pääsi A-nuorista reissuun mukaan. LASBilla oli vaikeitakin hetkiä ottelun aikana, mutta lopulta pisteet matkasivat Lahteen selvin numeroin 6-3. Tulos nosti LASBin sarjataulukossa jo toiselle sijalle ja Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

Avauserä alkoi vieraiden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun heti ensimmäinen laukaus Perttu Koljosen lavasta löysi tiensä verkon perukoille. Pari minuuttia tästä johtoa lisäsi JP Auroila ja minuutin päästä Koljonen sivalsi vielä uudelleen. LASB sai otettua lukuisia pallonriistoja ja syötönkatkoja, joista päästiin luomaan vaaratilanteita. Paikkoja oli useampaankin maaliin. Erän loppua kohden kotijoukkuekin alkoi päästä peliin paremmin kiinni.

– Alku oli harvinaista herkkua, kolme minuuttia ja kolme-muna taululla. Osittain saatiin maalit vähän kaverin lahjoittamana, mutta toki oltiin itse myös tehokkaita. Erän edetessä mukavoiduttiin hieman, passivoiduttiin eikä nöyryys riittänyt tehdä hommia niin paljoa kuin tarvitsee. Ruvettiin häviämään myös kaksinkamppailuja, valmentaja Henri Vilén summaa avauserää.

Toisen erän alku oli uninen ja Welhot pääsikin ensin kahden maalin päähän Aleksi Ahokkaan maalilla ja pian Teemu Harle toi kotijoukkueen maalin päähän rangaistuslaukauksesta. Hallinta alkoi lipua kuitenkin jälleen LASBille, kun Miska Mäkinen, Vili Näveri ja Joonatan Surakka tekivät maalit mieheen ja erätauolle mentiin neljän maalin johdossa. Erän lopulla peliaikaa sai osakseen myös liigadebytantti Kotka.

– Toiseen erään eii kauheasti saatu lisäboostia peliin vaikka kopissa sitä yritettiin hakea. Kaveri kun tuli maalin päähän niin siinä heräsi viimeisetkin tekemään nöyrästi hommia. Nouseva käyrä oli sitten loppuerä.

Kolmas erä meni pelaillessa, mutta pitkälti vieraiden hallinnassa. Kotijoukkue onnistui yhden kavennuksen viimeistelemään erän puolivälin jälkeen, mutta loppukiri jäi muutoin vaisuksi. Ilman maalivahtia yritettiin viime minuuteilla, mutta tuloksetta.

– Kokonaisuutena ehjin erä tänään. Siitä voi olla tyytyväinen, että kaverin hakiessa loppukiriä maltettiin pysyä pallossa ja pelata yksinkertaisesti. Kovaa kirivaihdetta ei saanut kaveri missään vaiheessa aikaan.

Seuraavan kerran LASB kohtaa lauantaina Happeen Lahti Energia -areenalla. Esityksen pitää ehdottomasti parantua, että jyväskyläläisiltä saadaan pisteitä.

– Uskon, että ollaan sisuuntuneempi jengi lauantaina ja pelataan varmasti ehjempi matsi. Happeen kanssa on ollut aina mukava pelata, Vilén arvioi.

Kuva: Juha Käenmäki