Otteluennakko: Happeen hirvilauma Lahteen pyhäinpäivän vieraaksi

Oranssipaitojen viikon toinen ottelu pelataan kotiaskissa, kun vieraaksi saapuu Happee Jyväskylästä. Ottelu on jo toinen tällä kaudella joukkueiden välillä, kun joukkueet kohtasivat hieman alle kuukausi sitten Jyväskylässä. Tuolloin voiton vei kotijoukkue Happee lukemin 6-5 jatkoajalla.

– Harvinaista kohdata näin pian edellisestä kohtaamisesta jo toistamiseen. Sarja-asettelu on tällä kertaa tällainen, että keskinäiset pelit on lauantain jälkeen paketoitu, LASBin valmentaja Henri Vilén pohtii.

Vastustaja tutuksi

Happee on joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen pelannut kolme ottelua, joista saldona on kaksi tappiota ja yksi voitto. Tappiot tulivat TPS:aa ja Nokian KrP:tä vastaan, voitto taas Tiikereistä.

Peter ja Paul Kotilaisen sekä Roni Laasosen muodostama ykkösnyrkki on ollut tasaisen tehokas läpi kauden. Maajoukkuetähti Peter Kotilaisen nimi löytyy myös pistepörssin neljänneltä paikalta, joten peli on kulkenut. LASBia vastaan lokakuun alussa kolmikko saatiin pimennettyä melko hyvin ja tuolloin pahiten rankaisi kakkosvitja Kaapo Siekkisen ja sveitsiläisvahvistus Silvan Bolligerin johdolla. Iso menetys joukkueelle on se, että luottopuolustaja Jonne Junkkarinen ei ole pelannut sitten edellisen LASB-ottelun.

– Erityyppinen vastustaja tulee kuin tiistaina. Huippuyksilöitä pitää nollata, kun ratkaisuvoimaa löytyy joka kentästä laajalti. Happeen kanssa on ollut aina mukava pelata, Vilén summaa.

LASBin lähtökohdat

Koko alkukauden kestänyt pisteputki on yhä elossa ja hyvissä voimissa. Kuopiosta joukkueen esitys oli ajoittain heikko ja ailahteleva, mutta sarjajumboa vastaan se riitti täyteen pistepottiin. Peliesitysten täytyy parantua, jotta Happee kaatuu.

– Happee rankaisee varmasti kovemmalla kädellä, jos vastaavanlaisia virheitä tehdään kuin mitä Welhoja vastaan tehtiin. En usko, että yhtä ailahtelevaa peliä missään nimessä tulee, vaan jätkät ovat ottaneet opikseen.

Parhaan pistemiehen Tupla-paidan saa tällä kertaa päälleen Perttu Koljonen, kun mies ohitti Miska Mäkisen pistesarakkeessa Kuopion illassa. Muutoin kokoonpano vahvistuu tiistaista, kun puolustukseen paluun tekee Lauri Palvaila ja hyökkäykseen Joni Puolakka.

Liput ennakkoon tiketti.fi -palvelusta tai hallin lippuluukulta tunti ennen ottelun alkua. Tutustuthan ottelutapahtuman turvallisuusohjeisiin ennen paikalle saapumista! (https://www.lasb.fi/2020/10/04/lasbin-kotiotteluiden-turvallisuusohjeet/)

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ -palvelun kautta.