Otteluraportti: LASBille maukas voitto hirviteatterin uusintanäytöksestä

Lahden pyhäinpäivän illassa nähtiin jännittävä kamppailu, kun LASB kampesi Happeen nurin lukemin 5-4 ja nousijo sarjan kakkospaikalle.  Kuukauden takaisesta Jyväskylän ottelun tappiosta otettiin siis maukas revanssi.

– Hyvä matsi kyllä, tosi työteliäs ja kova 60 minuuttia. Joka jätkä voitti kaksinkamppailuja, hyökkäyspäässä pallollinen pelaaminen oli kauden parasta tähän asti. Pirun kova ja ehjä esitys, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kertaa ottelua.

Avauserä oli tunnusteleva ja vieraat pääsivät tuolloin viimeistelemään erän ainoan maalin, kun puolustaja Iiro Lankinen viimeisteli Peter Kotilaisen tarjoilusta ylivoimalla. Tauolle lähdettiin vierasjohdossa, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua.

Ensin Silvan Bolligerilla oli huippupaikka lisätä vieraiden johtoa, mutta tilanne purettiin Happeen päätyyn, jossa Perttu Koljonen pääsi sivaltamaan Markus Laakson vartioiman maalin takaylänurkkaan. Lähes identtinen oli miehen toinen maali neljä minuuttia myöhemmin, kun mies pääsi rankaisemaan Peter Kotilaisen harhasyötön jälkeen vasemmasta laidasta takayläkulmaan.

– Peken laukaukset oli kyllä jäätävän kovia. Tulivat sellaisesta paikasta, mitä ei kaikki välttämättä ajattele edes tekopaikkoina. Se kyllä ajatteli ja ihan jäätäviä vetoja painoikin. Kolmannen kerran haki vielä samaa paikkaa ja silloin veskari aavisti niin paljon sinne takanurkan puolelle. Siitä kun vielä olisi etunurkkaan osunut niin olisi ollut kolmas maali siinä.

Johdosta ei kauaa ehditty nauttia, kun heti seuraavassa vaihdossa Juuso Heikkinen jäi aivan yksin LASB-maalin edustalle ja toi vieraat tasoihin. Erän puolivälin jälkeen Tuure Ailiolla oli avopaikka tehdä johtomaali maalin edustalta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta Happee-kassari Markus Laakso esitti siihen väliin yhden kauden tähän asti komeimmista torjunnoista. Erän loppupuolella Jesse Arola onnistui johtomaalin kuitenkin viimeistelemään JP Auroilan vedon jatkopallosta. Erän viimeisellä sekunnilla Happee lahjoitti avaimet ottelun ratkaisuun LASBille, kun joukkue otti jäähyn väärästä vaihdosta ja päälle toimihenkilörangaistuksen. Kolmanteen erään LASB lähti siis kahden miehen ylivoimalla.

Ylivoimaa tarjottiin ja se käytettiin maksimaalisesti. Tiitus Salokangas otettiin oikealta laukovana vaihtoehtona penkiltä mukaan ylivoimaan ja tämä pääsikin tekemään liigauransa avausmaalin Miska Mäkisen syötöstä. Tino Nivala tuli tämän jälkeen takaisin omalle paikalleen ylivoimaan ja toinenkin ylivoimatilaisuus käytettiin. Kolmen maalin johdossa joukkue puolusti hyvin, mutta erän loppua kohden Happee hilautui jopa maalin päähän, mutta voitto saatiin puolustettua kotiin.

– 5-3 -ylivoima kun saatiin, niin valittiin Tiitus sinne tuomaan rightin kätisyys. Suuret onnittelut tulevaisuuden pelurille, hienoa oli että sai maalisarakkeen avattua kotiyleisön edessä. Vaihdettiin sitten pois hänet ja 5-4 ylivoimalle leftin miehet takaisin, siinäkin he onnistuivat.

Yhtenä kantavana teemana ennen peliä oli Kotilaisten johtaman ykkösketjun pimentäminen. Siinä onnistuttiin aika hyvin, vaikka Peter Kotilaiselle kolme syöttöpistettä merkittiinkin. Paljon hänen laukauksistaan saatiin peitettyä ja muutoinkin pidettyä mies aisoissa. Asiasta oli valmennuksen ja pelaajien välillä pientä vedonlyöntiäkin.

– Jatkettiin Tuuren kentän kanssa siitä mitä Jyväskylässä aloitettiin. Meillä oli muutama lava Jaffaa panoksena Kotilaisten pimentämisestä jätkien kanssa. Jyväskylässä tuli takkiin ja koutsit vei voiton, jätkät otti tänään tuplan ja kuitin ja koutsit hävisi vedon. Limpparit meni pojille, tällaisen esityksen jälkeen ilomielin maksaakin, limsat on ansaittu, Tyrkäs myhäilee.

Seuraavan kerran pelataan viikon päästä perjantaina, kun LASB suuntaa Espooseen haastamaan Indiansin.

– Vähän levätään ja katsotaan Indiansia videolta. Samat vahvuudet mukaan ja työhaalarit päälle. Ei se intiaani sen kovempi ole kun lahtelainen mies, Tyrkäs päättää.

Kuva: Juhani Järvenpää