Otteluennakko: Intiaanireservaatissa pelissä sarjapisteet ja Suomen Cupin jatkopaikka

F-liigan kausi lähestyy hiljalleen puoliväliään, kun LASB matkaa Espooseen Westend Indiansin vieraaksi. LASBin tavoin myös Indians on aloittanut kautensa pirteästi, kun tilillä on kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Molemmilla joukkueilla on neljän ottelun voittoputki allaan otteluun tultaessa, joten toisen putki tulee katkeamaan.

Sarjapisteiden lisäksi jälleen kamppaillaan myös Suomen Cupin jatkopaikasta. Joukkueiden oli alun perin tarkoitus pelata erillinen cupin ottelu viikonloppuna, mutta koska arpa toi juuri LASBin ja Indiansin vastakkain, saatiin tämä F-liigan kamppailu sovittua tuplapanospeliksi. Näin vältettiin ylimääräinen pelipäivä ennen tulevaa otteluruuhkaa.

LASBin menestys Suomen Cupissa on ollut vaatimatonta viime vuosina. Neljän parhaan joukossa on oltu viimeksi kaudella 2016-2017, sittemmin ei kuudentoista joukosta olla eteenpäin päästy. Nyt siihen on mahdollisuus ja se tuo varmasti lisäväriä otteluun.

– Ensimmäinen kierros Kuopiossa ei niin tekemiseen vaikuttanut, mutta nyt kun ollaan askelta ylempänä, niin varmaan panos tuo vähän lisäboostia. Viime vuosina ollaan pudottu turhan aikaisin, niin varmasti vähän motivoi lisää tällä kertaa, kakkosketjun laidassa hyökkäävä Perttu Koljonen ennakoi.

Vastustaja tutuksi

Indiansin kokoonpano on tasaisen vahva, kun jokaisesta ketjusta löytyy ratkaisuvoimaa. Ykköstähtenä tuikkii kuitenkin selkeästi ykkösketjun keskushyökkääjä Aaro Astala, joka on summannut kahdeksaan otteluun jo tehot 6+14=20. Astalan syötöistä on päässyt nauttimaan tämän vasemmassa laidassa hyökkäävä Valtteri Kainulainen, joka on nakuttanut kasaan jo 12 maalia. Yli piste per peli -tahdilla ovat pelanneet myös ykkösketjun kolmas lenkki Niko Laiti, kakkosketjun Eetu Nykänen sekä kolmosen Sami Niskanen. Varuillaan saa siis olla joka vitjan kanssa.

Tolppien välissä torjuntavastuuta on kantanut enimmäkseen Mikko Kirvesniemi, jolla pelaamassaan kuudessa ottelussa ovat pallot tarttuneet 76,1% prosentin varmuudella.

– Indians on todella laadukas joukkue ollut jo monta vuotta. Heiltä löytyy todella taitavia yksilöitä, joiden kanssa saa olla koko ajan tarkkana. He tykkäävät pitää paljon palloa ja pelaavat aika kontrolloitua peliä, Koljonen analysoi.

LASBin lähtökohdat

Lahtelaisilla on nyt mahdollisuus venyttää alkukauden pisteputkensa kaksinumeroiseksi ja voittoputki jo viiteen otteluun. Missään nimessä helppo iltapuhde ei ole luvassa, mutta pitkään toiminut pelisapluuna tuo hyvän mahdollisuuden jälleen voittoon.

–  Tutut vahvuudet mukaan ja työhaalarit päälle.  Ei se intiaani sen kovempi ole kun lahtelainen mies, päävalmentaja Kalle Tyrkäs tiivistää.

Kokoonpano joukkueella pysyy jälleen melko samana, Juuso Vesanen vain tulee takaisin kokoonpanoon kolmospakkipariin, tiputtaen Ralfs Orsten penkille.

– Täytyy itse pysyä pallossa. Vaikka vierasjoukkue ollaankin, ei me voida sitä vastustajalle silti luovuttaa, siinä voi käydä huonosti. Happeeta vastaan oltiin siinä hyviä, samalla tavalla kun jatketaan niin hyvä tulee, Koljonen puolestaan sanoo.

– Tiukka matsi on tulossa, mutta ei epäilystäkään, etteikö siellä poistuta pisteiden ja Suomen Cupin jatkopaikan kanssa kentältä. Niin kova henki on joukkueessa päällä, että melkein kenet tahansa saa tuoda vastaan, Koljonen päättää.

Indians-LASB kello 18.30 Espoon Otahallilla, ottelu nähtävissä myös Ruutu+:n kautta.