Otteluraportti: Liika varovaisuus koitui LASBin kohtaloksi Espoossa – pisteputki poikki ja Suomen Cup -paikka sivu suun

Espoon Otahallilla nähtiin ennakko-odotuksiin nähden melko vaisu kamppailu, kun Indians niisti lopulta pisteet ja Suomen Cupin jatkopaikan LASBilta. Ottelu oli kauttaaltaan varovaista ja tarkkailevaa peliä, kun molemmat pitivät palloa paljon omalla alueellaan. LASBin kauden ensimmäinen pisteetön kamppailu tuli tilille lopulta numeroin 4-2.

– Vähän oli asemasotapäivä tänään, oltaisiin vähän rohkeammin voitu pelata. Tiedettiin, että Indianskin haluaa pitää palloa, varottiin sitä varmaan sitten vähän liikaa. Pidettiin palloa ja peli meni vähän hinkkaamiseksi. Rohkeammin olisi voinut pelata. Piti olla viisaita pallolla, mutta ei ihan noin varovaisia, päävalmentaja Kalle Tyrkäs puhuu ottelun jälkeen.

Vastoinkäymiset alkoivat jo alkulämmittelyssä, kun kolmosketjuun merkitty JP Auroila joutui jättämään pelin väliin selkävaivojen vuoksi. Avauserä oli vielä LASB-merkkinen. Vieraat puolustivat tarkasti ja karvasivat aggressiivisesti, mikä tuotti muutamia vaarallisia paikkojakin. Erän ainoan maalin pääsi viimeistelemään Vili Näveri Perttu Koljosen syötöstä.

Molemminpuolinen tarkka peli jatkui toisessakin erässä ja alku oli vielä LASBin hallussa. Henri Stenberg pääsi lisäämään LASBin johtoa jo kahteen maaliin erän puolivälin jälkeen, mutta jo minuutin päästä Indiansin maalitykki Valtteri Kainulainen pääsi tekemään kavennuksen hyvän syöttökuvion päätteeksi maalin kulmalta. Kotijoukkue pääsi maalin myötä paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta tauolle mentiin vielä LASBn johdossa.

Päätöserä jatkoi tasaisen väännön kaavaa. Indians kuitenkin oli omissa paikoissaan terävämpi, kun ensin reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen Eetu Nykänen survoi tasoitusmaalin maalinedusruuhkasta. Voittomaaliksi jäänyt osuma lähti Kevin Nylundin lavasta vain pari minuuttia myöhemmin. LASB haki tasoitusta ilman maalivahtia puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta huippupaikat jäivät tulematta, kun Indians peitti muun muassa Koljosen ja Tino Nivalan yrityksiä. Lopullisen sinetin tyhjään LASB-maaliin heitti Indiansin pistekuningas Aaro Astala. Vierailta ottelun parhaan pelaajan tunnustuksen sai LASB-kassari Santtu Pohjonen, jolle merkittiin koitoksessa 15 torjuntaa.

– Oltiin vähän varovaisia kaksi ekaa erää, ei päästy oikein omaan peliin kiinni. Maalimäärä jäi vähän turhan pieneksi. Vaikka päästettiin kolme tasakentällisin omiin, niin ei kyllä itse oikein päästy paikoille. Oltiin pallolla huonoja. Kaveri rupesi pitämään pallosta enemmän huolta kuin me, se vei meiltä vähän pelihuumoria. Varmaan kauden tylsin peli meiltä, summaa puolestaan puolustaja Lauri Palvaila. 

Seuraavan kerran pelataan keskiviikkona kotona, kun vastaan asettuu sarjakärki Classic.

Kuva: Juhani Järvenpää.