Otteluennakko: LASB kohtaa Classicin ruuhkaviikon kärkeen – “Paljoa parempaa vastustajaa ei planeetalta löydy”

Perjantainen tappio Indiansia vastaan on käsitelty ja seuraava koitos on edessä, kun sarjan monivuotinen ykkösjoukkue Classic saapuu Lahteen haastamaan LASBin. Koitos aloittaa lahtelaisten kolmen ottelun viikon, kun lisäksi perjantaina pelataan TPS:aa vastaan kotona ja sunnuntaina matkataan kauas pohjoiseen OLS:n vieraaksi.

– Sen takia on painettu kesä ja syksy hommia, että jaksetaaan pelata. Nyt ei kerkeä enää muuhun vaikuttaa, kuin että jokainen hoitaa arkensa ja leponsa niin, että energia riittää. Yhteenkään peliin ei voida lähteä säästelemään, kun meidän peli perustuu korkealla energiatasolla pelaamiseen. Sitä jos ei ole, niin peli voi näyttää aika pahalta, LASBin kapteeni Tuure Ailio pohjustaa.

Lähtökohdat keskiviikon otteluun ovat herkulliset, kun vierasjoukkue Classic kulkee yhdeksän pelin jälkeen yhä tappioitta sarjassa ja LASBikin koki ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa vasta perjantaina. Kyseessä on siis todellinen kärkikamppailu.

LASB on liigataipaleensa aikana ehtinyt kohdata tamperelaisnipun kahdeksan kertaa, eikä näistä kamppailusta ole jäänyt taskuun pistettäkään. Usein tappiot ovat olleet lukemiltaan melkoisia murskajaisia, mutta tällä kertaa peliin ei lähdetä aivan yhtä isona altavastaajana kuin aiempina vuosina.

– Aika monena kertana Classicia vastaan pelatessa ei ole uskaltanut voittoa ajatellakaan, nyt pitkästä aikaa voi lähteä tosissaan pelaamaan voitosta. Meillä on perjantain tappiosta huolimatta joukkueessa itseluottamus yhä korkealla, kun on kärkijengejä voitettu ja raavittu pisteitä. Pitää muistaa myös, että varmaan kaverikin välillä sitä sarjataulukkoa katsoo, että nekin saattaa pelata tosissaan huomenna, Ailio ennakoi.

Vastustaja tutuksi

Sami Johansson, Eemeli Salin, Ville Lastikka, Nico Salo… Peräti neljä Classicin pelaajaa löytyy F-liigan pistepörssin kärkikymmeniköstä. Salin-Salo-Johansson -ykkösvitja on erityisesti kylvänyt tuhoa vastustajien kustannuksella ja Lastikan johtama kakkosketju on antanut hyvää tulitukea. Tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta, kun yhdeksään pelattuun otteluun joukkue on tehnyt peräti 90 maalia. Se on 40 enemmän kuin kotijoukkue LASB.

– Aika kokonaisvaltainen joukkue, paljoa parempaa vastustajaa ei tältä planeetalta löydy. Kaikin puolin kova jengi, laajuuden lisäksi aivan kärkiosaamistakin riittää.

Aiemmissa otteluissa Ailion, Perttu Koljosen ja Vili Näverin kenttä on pelannut vastustajan parhaita vastaan ja onnistunutkin pitämään näitä hyvin kurissa. Nyt pimennettäviä yksilöitä on niin paljon, että Ailio ei itsekään tiedä, keitä vastaan vitja asetetaan.

– Ei ole mitään saumaa, jos lähtee pelkäämään sinne kentälle. Pitää onnistua ja yrittää pelata oman taitotason ylärajalla jos haluaa voitosta taistella. Jos lähdetään puolustusvoittoa hakemaan, niin todennäköisesti otetaan isosti kuokkaan.

LASBin lähtökohdat

Niin vain oranssien pisteputki katkesi perjantaina Indiansin vieraana Espoossa. Tuolloin kaaduttiin turhaan varovaisuuteen ja alistuttiin liiaksi pelaamaan vastustajan peliä, tällä kertaa vaaditaan erilaista esitystä.

– Samanlaisella pelillä ei varmasti tule kaunista jälkeä tällä kertaa. Classic on myös erilainen vastustaja, he haluavat pelata aktiivista peliä ja pakottavat meidätkin liikkeelle eri tavalla. Pitää uskaltaa käyttää paikat, jotka vastustajan prässi tarjoaa. Palataan niihin omiin vahvuuksiin, kääntöpelaamiseen ja aktiiviseen puolustuspeliin, Ailio tuumaa.

Kokoonpano ei perjantaisesta elä kuin vaihtopenkillä aloittavien osalta. Tuolloin mukana ollut Konsta Lehtonen tekee tilaa Timi Kotkalle. Indiansia vastaan kokoonpanossa ollut, mutta alkulämpöjen jälkeen selkävaivojen vuoksi sivuun jäänyt JP Auroila aloittaa tutulla paikallaan kolmosketjun laidalla.

LASB-Classic Lahti Energia -areenalla keskiviikkona 11.11. klo 18.30 alkaen.

Liput myy ennakkoon tiketti.fi tai lippuluukulta tunti ennen ottelua. (https://www.tiketti.fi/lasb-2020-2021-kotiottelut-lahti-energia-areena-lahti-lippuja/72009)

Ottelussa on yli 15-vuotiaille maskipakko! Tutustuthan muihin turvallisuusohjeisiimme: https://www.lasb.fi/2020/10/04/lasbin-kotiotteluiden-turvallisuusohjeet/

Ottelu nähtävissä myös Ruutu+ -palvelun kautta.