Otteluraportti: Classic vei tiukan kärkikamppailun nimiinsä – ”Saatiin heidät näyttämään tavallisilta kuolevaisilta”

Suurhallin keskiviikkoillassa nähtiin jännittävä koitos, kun F-liigan kärkijoukkueet LASB ja Classic mittelivät paremmuudestaan. Ottelu oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta lopulta pidemmän korren vei moninkertainen suomenmestari Classic, kun loppulukemat merkittiin 6-3 tamperelaisten hyväksi.

– Kaveri osaa laittaa palloa maaliin ja varmaan juuri tuon pari maalia tehokkaampi oli paikoissaan tänään. Siitä voi olla ylpeä, miten meidän  jengi pystyi haastamaan Classicin ja ajoittain saatiin heidät näyttämään aika kuolevaisilta ja saatiin heidät pulaan. Iso hatunnosto jätkille, LASBin valmentaja Henri Vilén sanoo ottelun jälkeen.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle vaikea, kun vieraat olivat jo viiden minuutin jälkeen painelleet kahden maalin johtoon. Ensitahdit löi Ville Lastikka Jussi Pihan syötöstä kulmavaparin jälkeen ja minuutti tästä Tuukka Salo sivalsi viivasta toisen osuman. Erän ainoan kotijoukkueen maalin pääsi iskemään Joonatan Surakka maalin lähietäisyydeltä.

– Päivän teema oli, että oltaisiin joka jätkä sen kärkikamppailun tasolla ja nautittaisiin siitä. Koko alkuviikko Indians-matsin jälkeen painotettiin sitä, että oltaisiin mahdollisimman rohkeita. Pelkäämällä ei saavuteta mitään. Ekassa erässä oli vähän käsijarru päällä, vähän arkailtiin ja puristettiin mailaa, Vilén myöntää.

Toiseen erään saapui kentälle terävämpi kotijoukkue, kun hyvän syöttöpelin jälkeen Tino Nivala pääsi vapaaksi maalinedustalle ja kieputteli kavennusmaalin ohi Classic-veskari Oskar Sillanpään. Tuo ensimmäisen minuutin osuma jäi erän ainokaiseksi, vaikka paikkoja olisi ollutkin useampaan.

– Toiseen erään saatiin haluttu esitys irti, pelattiin rohkeasti, saatiin hyviä jatkoprässejä ja riistoja. Olisi ollut paikat tehdä muutama maali enemmän. Erätauolla yritettiin saada ennen peliä painotettuja asioita mukaan meidän peliin. Posin kautta mentiin, mitään vikaahan ei pelillisesti ollut, vähän vain käsijarru päällä. Aktivoitettiin karvausta ja toivottiin, että sitä kautta lähtisi ikään kuin luontaisesti se käsijarru pois päältä ja rullaamaan omalla painollaan.

Myös kolmannen erän alku oli vakuuttava, kun puolentoista minuutin pelin jälkeen Vili Näveri pääsi puttaamaan maalin edustalta Perttu Koljosen antaman syötön kulman jälkeen verkon perukoille. Ilo tasoituksesta ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun ajassa 4:48 Classicin Aaro Helin sivalsi johtomaalin samoilta kohdin kuin Näveri aiemmin. Erän puolivälin jälkeen johto nousi jälleen kahteen maaliin Oskari Heikkilän vahvan nousun päätteeksi iskemän maalin myötä.

LASB haki kavennuksia vielä erän lopulla ilman maalivahtia, mutta tuon tilanteen käytti Classic ja Konsta Tykkyläinen heitti varmisteluosuman tyhjään verkkoon. Hitusen lohtua viimeisillä sekunneilla toi vielä Jānis Ragovskis kauden avausmaalillaan, mutta lopputuloksen kannalta se tuli turhan myöhään. Hyvän pelin pelannut latvialainen palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana kotijoukkueen puolelta, vierasjoukkueelta kunnian sai kolmossentteri Eetu Sikkinen. Ragovskisin rooli kasvoi ottelun edetessä, kun Patrik Laitinen joutui jäämään vaihtopenkin puolelle jalkavamman vuoksi. Ennakkoluulottomasti pelannut Ragovskis sai kehut myös Viléniltä.

– Jānis tuli Passen paikalle ja pelasi älyttömän hyvän matsin ja täytti sen roolin todella hyvin. Passen saappaat eivät ole pienet saappaat täytettäväksi. Tosi hienosti tuli mukaan myös Ralfs Orste kolmospariin.

– Classicin tasoista vastustajaa vastaan olisi tarvinut ne muutamat tolppakudit saada maaliin asti. Kokonaisuutena oltaisiin ehkä enemmän ansaittu kuin mitä lopulta saatiin, mutta kaveri oli tehokkaampi paikoissaan. Meidän kirjanpidon mukaan maalipaikat meni aika tasan kuitenkin. Eka erä hävittiin, mutta kolmatta vietiin aika selkeästi.

Yhdeksän ottelun pisteputki on nyt kääntynyt kahden ottelun tappioputkeksi. Ollaanko nyt kriisissä, Henri?

– Ei olla ollenkaan, tämä toi vain lisää uskoa omaan tekemiseen. Nähtiin taas, että pystytään jokainen jengi haastamaan kun oma työmäärä on kunnossa, Vilén päättää hymyillen.

 

Seuraavan kerran pelataan jo perjantaina, kun Lahti Energia -areenalla saapuu vieraita Turusta. LASB-TPS perjantai-iltana kello 18.30 alkaen.

Kuva: Juhani Järvenpää.