Otteluraportti: Perjantai 13. oli LASBin epäonnen päivä – TPS jätti isännät tylysti nollille

Tasaisen kärkikamppailun ainekset olivat tiedossa ennen ottelua, mutta tasaisuus jäi kuitenkin illasta puuttumaan. TPS ratkaisi ottelun jo avauserässä latomalla taululle neljä maalia, eikä LASB päässyt peliin kiinni kuin hetkittäin. LASB jäi ensimmäisen kerran tällä kaudella myös nollille. Vierasjoukkue oli kaikin puolin etevämpi ja 0-6 -loppulukemat olivat ansaitut.

Ottelun alkutahdit näyttivät lupaavilta, kun LASB aloitti vahvalla pyörityksellä TPS:n kenttäpuoliskolla. Hieman alle neljän minuutin pelin jälkeen TPS pääsi rokottamaan ensi kertaa, kun Miko Kailiala pääsi viimeistelemään Miikka Pentikäisen harhasyötön jälkeen. TPS alkoi saada myös lukuisia vaarallisia vastahyökkäyksiä ja erän edetessä vieraat löivät tulostaululle yhteensä neljä maalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jani Hyytiäinen, Ville Hirvisuo ja Mikko Hautaniemi. Mahtuipa mukaan myös yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus Kailialalta.

– En tiedä, oliko jengi ekassa erässä vähän väsynyt keskiviikon Classic-väännöstä fyysisesti. Aavistuksen kun joutuu työstämään itseään fyysisesti, niin pari nopeaa takaiskumaalia ottaa henkisestikin aika koville. Kaikilta energioilta eka erä jäi tosi matalaksi ja oltiin purjeessa. Oikeutetusti taululla oli 0-4, Henri Vilén pohtii.

Toiseen erään kentällä nähtiin jo sisuuntuneempi LASB ja paikkoja tuli avauserää enemmän. TPS:n maalille oli kuitenkin todella työlästä päästä kun joukkue puolusti todella vahvasti. Lataus meni välillä ylikin, kun turkulaiset sortuivat jäähyilemään pariinkin kertaan, mutta oranssien ylivoima ei ottanut osuakseen. Todelliset huippupaikat olivat vähissä, vaikka erän loppua kohden alettiin saamaan enemmän ja enemmän painetta aikaan vastustajan päätyyn.

– Siitä voi jätkille nostaa hattua, että parannettiin erätauolla sovituissa taktisissa asioissa, mitä ei ekassa erässä toteutettu. Sitä kautta saatiin pallollista peliä paremmaksi ja hyökkäyspäähän virtausta. Fyysisestikin saatiin paremmin irti ja voitettiin kaksinkamppailuja. Toinen erä pelattiin tasaisena molemmin puolin, Vilén kertoo.

Päätöserä meni pitkälti pelaillessa, kun peli oli jo ratkennut. Parin minuutin pelin jälkeen TPS naulasi vielä pelin viidentensä Toni Salmisen lavasta. Kotijoukkueen kirivaihde jäi vaisuksi, vaikka viimeisellä vitosella haettiin kavennusta ilman maalivahtia. Siitä ainoa maali tuli vieraille tyhjään rysään. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Joonatan Surakka ja TPS-maalivahti Olli Kuisma. 

– TPS tiedettiin vaikeaksi vastustajaksi. He karvaavat matalalta, yksi häärii ja häiritsee ja loput neljä ottavat tiiviisti tosi alhaalta. Tosi vahva puolustuskalusto tekee heidän maalilleen murtautumisesta vaikeaa. Saatiin silti paikkoja, kolmannessa erässä voitettiin ykkössektorin paikat ja toisessa ne meni tasan. Tiedossa oli, että töitä tarvitsee tehdä paljon, että TPS:aa vastaan pystyy paikkoja luomaan, tänään ei vain ollut se päivä kun ne menee maaliin asti.

– Pystyttiin petraamaan ekan erän konttauksesta ja päästiin vähän omalle tasolle. Kukaan näitä pelejä ei yksilönä häviä, joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan, TPS oli tuon verran parempi tänään, tulos ei huijaa, Vilén summaa.

Kauaa ei ole aikaa tappiota märehtiä, kun sunnuntaina on edessä pitkä vieraspelimatka Ouluun OLS:n vieraaksi. OLS-LASB Oulussa Kastellin monitoimitalolla kello 18.00.

Kuva: Petteri Laine.