Otteluennakko: Ruuhkaviikko huipentuu vieraspelireissuun kauas Ouluun

Viikon kolmas ottelu on edessä sunnuntaina pitkän bussimatkan päässä Oulussa, missä vastaan asettuu OLS. Tilanne pitkän vieraspelimatkan alla voisi olla paljon nykyistä parempi, kun ottelu on viikon kolmas peli Classic- ja TPS-otteluiden jälkeen. Molemmat pelit on hävitty.

– Ouluun haluaisi lähteä jossain muussa asetelmassa kuin viikon kolmantena pelinä Classicin ja TPS:n kohtaamisen jälkeen. Peliohjelman myötä ehkä huonoin mahdollinen tilanne meille, Henri Vilen myöntää.

Vastustaja tutuksi 

OLS:n kausi on alkanut mollivoittoisesti, kun tilillä on kahdeksan tappiota ja kolme voittoa. Pistesarakkeesta löytyy yhdeksän pistettä ja joukkue majailee pudotuspeliviivan alapuolella. Ennen LASBin kohtaamista joukkueen vieraana kävi Happee lauantai-iltapäivänä ja tuosta pelistä Happee haki jatkoaikavoiton kotiinviemiseksi.

Parhaimpina pistemiehinä joukkueesta ovat häärineet ykkösketjun Tuukka Kivioja (5+11=16) ja kakkosen Valte Karvonen (8+8=16). Joukkue on päästänyt sarjan kolmanneksi eniten maaleja Welhojen ja Steelersin jälkeen, kun omiin on helissyt 11 ottelussa 81 kertaa, eikä ykkösmaalivahti Vinski Kivilompolon torjuntaprosentti vakuuta. Viikonlopun otteluihin joukkue sai mieluisan vahvistuksen, kun Sveitsin sarjojen tauottua puolustaja Kalle Keskitalo saapui vahvistamaan oululaisia.

– OLS on muuttanut jonkin verran peliään viime vuosista ja pyrkii hallitsemaan palloa enemmän kuin aiemmin. Hieroo enemmän ja avaa aktiivisemmin neljällä pelaajalla. Hyviä yksilöitä löytyy, erityisesti ykkösvitja on ollut kovassa vireessä. Energinen joukkue sieltä tulee vastaan, Vilen kuvailee.

LASBin lähtökohdat

Kuten alussa todettiin, OLS-peli on viikon kolmas koitos ja alla on yhteensä kolmen pelin tappioputki. Toiveissa olisi kääntää kelkka takaisin voittojen puolelle, mutta helppoa se ei tule olemaan. Viikon aiempi rasitus painaa jaloissa ja reilun kuuden tunnin bussimatka painaa vielä hieman lisää. Myöskään historia ei puolla vierasryöstöä, sillä LASB ei ole kertaakaan onnistunut voittamaan Oulussa.

– Oulussa on ollut vaikeaa, siellä ei omalla tasolla olla pystytty pelaamaan oikein kertaakaan. Siitä lähdetään, että tällä kertaa pystytään. Omilla hommilla on voitto sieltä otettavissa. Niin maksimaalisessa tikissä pitää olla mitä vain tällä viikolla pystytään. Kyllä se hyvä tekeminen sieltä taas tulee ja se riittää siihen, että pinnat saadaan kotiin, Vilen sanoo.

LASBin kokoonpanosta löytyy yllätysveto ykkösketjun keskeltä, kun valtion velvoitteisiin lähteneen Joni Puolakan paikan ottaa SB Heinolasta saapuva Henri Silfsten. Silfsten on nakutellut Suomisarjassa hyvin pisteitä, kun seitsemään peliin on tehtynä 13 tehopistettä.

OLS – LASB sunnuntaina kello 18.00 alkaen Kastellin monitoimitalolla Oulussa, lähetys nähtävissä myös Ruutu+:ssa.