Otteluraportti: Näverin kolmen maalin ilta palautti LASBin voittokantaan Oulussa

Kolmen pelin viikko huipentui todelliseen jännitysnäytelmään Oulussa, kun LASB nousi neljän maalin tappioasemasta vielä voittoon asti. Ottelun alussa jalka painoi ja se näkyi karulla tavalla, mutta peli oli nousujohteinen. Loppunumerot merkittiin 7-9. Ykköstähtenä tuikki LASB- hyökkääjä Vili Näveri kolmella maalillaan, vaikka hattuja ei oululaisyleisö kentälle heittänytkään. Sunnuntain peliin käyttöönotettu uusi maila saa jäädä käyttöön jatkossakin.

– Vähän oli huonosti nukuttu yö takana, ehkä se enteili sitten hyvää, Näveri hymyilee pelin jälkeen.

– Ekassa erässä näkyi rankan viikon rasitus, kuluttavia pelejä oli alla. Eka erä meni kuten aina Oulussa, bussijalkoja parannellessa. Kun pelin päälle päästiin, niin homma kulki. Huomasi, että kaverikin oli vähän väsynyt eilisen matsin jälkeen. Hyvä peli, hyvä voitto, Näveri summaa pelin antia.

Avauserä sai heti murheellisen alun, kun OLS:n Anssi Välitalo viimeisteli avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla. Kotijoukkue sai vaarallisia vastahyökkäyksiä useamman kappaleen ja erän puoliväliin oululaiset tekivät kaksi maalia lisää. Kolmannen maalin jälkeen LASB otti aikalisän, jonka jälkeen alettiin päästä peliin paremmin kiinni. Ensimmäinen kavennusmaali näki päivänvalon, kun Näveri pääsi Perttu Koljosen kanssa vastahyökkäykseen. Paikkoja oli tehdä useampikin, mutta se oli kuitenkin kotijoukkue, joka hoiti viimeistelyn. Avauserän loppuun saatiin vielä ylivoima, joka jatkui toiseen erään.

– Eka erä oltiin pulassa, siitä valmennus nostaa käden pystyyn virheen merkiksi, kun lähdettiin rakentamaan karvausajatusta väärin päin. Pelaajat totta kai teki niin kuin pyydettiin ja oltiin vähän hukassa. Olihan meillä silti muutamat hyvät paikat, joista ei vain tehty, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kertaa.

Ylivoimalla ei tulosta saatu, mutta muutoin erä oli LASBin heiniä. Vielä kolmen minuutin jälkeen OLS sai rangaistuslaukauksen, josta Asla Veteläinen naulasi jo 5-1 -numerot. Sen jälkeen alkoi kuitenkin LASBin nousu, kun minuutti rankkarista Patrik Laitinen avasi kauden maalitilinsä. Erän puolivälissä maalasi Joonatan Surakka ja erän lopulla vielä Tuure Ailio, joten tauolle päästiin vain maalin takaa-ajoasemassa. Pelillisestikin LASB oli toisessa erässä ensimmäistä paremmin ytimessä, eikä antanut vastahyökkäyksiä vastustajalle samaan tahtiin kuin ensimmäisessä.

– Toiseen erään muutettiin karvausta ja sitä kautta saatiin peli hallintaan. 5-1 -tappioasemassa oli hyvä nähdä, että penkillä elettiin mukana eikä kenenkään pää painunut, Tyrkäs kertoo.

Päätöserässä LASBin kiri vasta huipentuikin, kun joukkue mätti taululle neljä maalia peräjälkeen. Näveri toi ensin LASBin tasoihin illan toisellaan ja Miska Mäkinen purjehti omista saakka maalintekoon erän puolivälissä, laittaen LASBin johtoasemaan ensimmäistä kertaa koko viikon aikana. Paikkoja oli kotijoukkueellakin, mutta LASB ja Santtu Pohjonen pitivät pintansa. Valte Karvosen jäähy viimeisellä vitosella oli merkittävä katkaisija kotijoukkueen kirille, kun Karvosen maila nousi ikävästi Lauri Palvailan kasvoille. Seuranneella ylivoimalla Jesse Arola lisäsi vierasjohtoa ja Näveri iski hattutempun viimeistelevän maalin minuutti ennen loppua. Viime minuutilla Matias Niira teki kotijoukkueelle kaksi salamamaalia, mutta Surakka viimeisteli loppunumerot 7-9 tyhjään maaliin.

Debytanttihyökkääjä Henri Silfsten sai myös erityiskiitokset otteistaan pelin jälkeen.

– Tosi hienosti pelasi, aplodit annettiin kopissa miehelle. Hattu pois päästä, hieno esitys pitkän matkustuksen jälkeen tässä trillerissä, Tyrkäs ylistää.

Rankkaan kolmen ottelun viikkoon saatiin siis positiivinen päätös ja tappioputki katkaistua kolmeen otteluun.

– Hyvän arvosanan annan viikosta kokonaisuudessaan, vähän oli turhan tiukka ottelutahti, mutta ihan hyvä viikko. Pisteitäkin tuli, Classicia vastaan oli hyvä kamppailu, TPS:lle ei pärjätty, mutta ei olla pärjätty ennenkään. Tärkeä paluu voittojen tielle vielä tänään, Tyrkäs sanoo.

Nyt joukkue voi vetää henkeä lähes viikon verran ja palautua rasituksesta, kun seuraava peli on edessä vasta lauantaina, kun kotiaskissa vastaan tulee sarjanousija Nurmon Jymy.

 

Kuva: Ari Arola.