Otteluennakko: Uusia tuttavuuksia Lahden lauantai-illassa

LASBin viikon ainokainen kamppailu pelataan lauantaina kotona, kun vieraaksi saapuu tälle kaudelle sarjaan noussut Nurmon Jymy. LASBilla on ollut edellisen viikon otteluruuhkan jälkeen aikaa palautua ja harjoitella rauhassa, kun taas Jymy pelasi jo keskiviikkona, häviten Nokian KrP:lle 11-2. LASBin joukkue onkin käyttänyt aikansa pitkälti palautumiseen.

– Tosi löysästi on treenattu alkuviikko, enemmänkin palauteltu vain tuosta superviikosta. On kerätty voimia lauantain koitokseen. Torstaina oli vasta viikon ensimmäinen vauhdikas lajitreeni, LASBin Tino Nivala kertoo.

Jymy on varsin uusi vastustaja oransseille, sillä samalla sarjatasolla ei olla viime vuosina aiemmin pelattu. LASBin noustessa pääsarjaan kaudeksi 2016-2017 Jymy vasta nousi Divariin.

Vastustaja tutuksi

Sarjanousijan kausi on alkanut murheellisesti, kun yhdeksästä ottelusta kasassa on neljä pistettä. Ainoa voitto tuli OLS:aa vastaan ja Tiikereiltä joukkue nipisti jatkoaikapisteen. Häntäpään joukkueiden kanssa Jymy on käynyt tasaisisa kamppailuja, mutta kovempien nippujen kanssa kyyti on ollut kylmää. Keskiviikon kaltaisia suurinumeroisia tappioita on tullut muutamia. Lisäksi Suomen cupista joukkueen pudotti Divarin kolmonen Karhut.

– Jymystä ei ole oikein minkäänlaista otetta saanut. Välillä karvaavat korkealta ja välillä tosi matalalta, vähän on arvoitus vielä millaista peliä sieltä lauantaina tulee. KrP:tä vastaan keskiviikkona karvasivat todella matalalta, kun taas viikonloppuna SPV:tä vastaan kävivät hyvinkin korkealla prässäämässä. Aika arpa on vielä kädessä mitä tulee vastaan, Nivala pohtii.

– Vähän erilainen tilanne valmistautua peliin, kun ei tiedä mitä sieltä tulee. Selvinnee vasta pelin alussa heidän pelisuunnitelmansa. Heidän molemmat tapansa sopivat kyllä meille, ei siinä ongelmaa.

Pisteiden valossa parhaiten on onnistunut ykkösketjun laitahyökkääjä Tommi Hakala 12:lla pisteellään, mikä oikeuttaa F-liigan pistepörssin 38. sijaan. Yhdeksällä pisteellä on säestänyt puolustaja Miko Saarela, mutta sitten onkin hiljaisempaa. Viiden pisteen miehiä on useampia, muun muassa kakkosketjun kokeneet Erik Härkönen ja Hannu Palomäki. 

– Siinäkin mielessä erilainen vastustaja, kun ei oikein tiedä pelaajiaan eikä heidän vahvuuksiaan ennestään. Vähän erilainen valmistautuminen kuin muissa peleissä, joissa tuttuja naamoja on. Aika mysteerijoukkue toistaiseksi.

LASBin lähtökohdat

Kolmen pelin viikosta on toivuttu ja kolmeen otteluun venynyt tappioputki saatiin käännettyä sunnuntain historiallisella Oulun vierasvoitolla. Parannettavaa tuostakin reissusta silti jäi, vaikka tulos oli positiivinen.

– Päästettyjen maalien määrä meillä on ollut aika korkea pari viime peliä, pitäisi vähintään puolet saada niistä määristä karsittua. Omat rivit pitää saada kasattua puolustuspäässä ja tilkittyä puolustuspeli alkukauden tasolle. Ei tarvitsisi koko aikaa olla metsästämässä häkkejä toisessa päässä, että saadaan omat päästetyt kiinni, Nivala huomauttaa.

Voittoa on lupa odottaa myös Jymyä vastaan, sen verran suurena ennakkosuosikkina otteluun lähdetään.Tarkkana saa silti olla.

– Kokonaisvaltainen kontrolli pitäisi saada peliin, ei jätettäisi sattumalla sijaa, kuten pompuille tai ylimääräisille jäähyille. Kaikki epäolennainen selittely pitäisi saada pois.

 

LASB-Jymy Lahti Energia -areenalla lauantaina 21.11. klo 17.00 alkaen.

Liput myy ennakkoon tiketti.fi tai lippuluukulta tunti ennen ottelua. (https://www.tiketti.fi/lasb-2020-2021-kotiottelut-lahti-energia-areena-lahti-lippuja/72009)

Ottelussa on yli 15-vuotiaille maskipakko! Tutustuthan muihin turvallisuusohjeisiimme: https://www.lasb.fi/2020/10/04/lasbin-kotiotteluiden-turvallisuusohjeet/

Ottelu nähtävissä myös Ruutu+ -palvelun kautta.